Aanvoerder Marc Dekker (29) van vv Sleen ziet het seizoen vol vertrouwen tegemoet

Aanvoerder Marc Dekker (29) van vv Sleen kijkt reikhalzend uit naar de start van de competitie. Foto: Ton Trompert

Bij vv Sleen lijkt de vervelende smaak van vorig seizoen volledig weggespoeld. De grote glimlach op het gezicht van aanvoerder Marc Dekker is veelzeggend. ,,Het plezier om te voetballen is weer helemaal terug. Ik heb wel weer uitgekeken naar de eerste training en wedstrijden.”

Dekker is met zijn 29 jaar een routinier en niet meer weg te denken uit de basisopstelling. Hij beschikt over een goede traptechniek, spelinzicht, duelkracht en scorend vermogen.

,,Met deze competenties kom je toch al gauw op het middenveld terecht. Daar voetbal ik eigenlijk mijn hele leven al.” Centraal op het middenveld is zijn meest favoriete positie. ,,Daar kom ik ook het best tot mijn recht. Ik mag graag vaak aan de bal zijn en het spel verdelen. Het mooiste is als je dan met drie middenvelders speelt, waarin je samen veel kan switchen van positie. Zo maak je het voor de tegenstander ook lastiger, doordat je geen vaste positie hebt. Dit vergt trouwens wel een goede afstemming tussen de andere twee middenvelders.”

Flinke puzzel

De zelfkritische Dekker - in het dagelijks leven werkzaam is als Sales Manager bij Witec in Stadskanaal - oogt ontspannen en energiek. Hij beleefde met vv Sleen een seizoen om snel te vergeten.

,,Denk dat iedereen binnen de club zich dit anders had voorgesteld. Het plezier ebde weg. Mede door veel blessures en een te smalle selectie, hebben we nooit echt in een vaste formatie kunnen spelen. Het was altijd een flinke puzzel om het rond te krijgen. Daarnaast hadden we op papier weliswaar vier keepers, maar vanwege werk, studie en blessures iedere speelronde de nodige problemen met de bezetting. We hebben zelfs nog een beroep moeten doen op good-old Kris Ludwig.”

Aderlating

Marc Dekker noemt het vertrek van Wouter Eiting en Arjan Goeree een absolute aderlating, maar gunt zijn vrienden de stap omhoog.

,,Het is jammer dat ze de club hebben verlaten, maar dit is voor hen een mooie uitdaging. Uit eigen ervaring (Dekker maakte destijds een uitstapje naar vv Zwartemeer, red.) weet ik dat het nooit verkeerd is om een stap hogerop te proberen. Deze ervaringen nemen ze weer mee terug, als ze in de toekomst weer voor Sleen spelen. Daar gaan we natuurlijk wel vanuit.”

Nieuwkomers

De nieuwkomers Niels Kloppenburg en Leon de Labije zijn voor Dekker zeker geen onbekenden.

,,Niels heeft al eerder bij Sleen gespeeld en trainde al een tijdje mee. En Leon is een oud-klasgenoot en we hebben regelmatig tegen elkaar gevoetbald. Het tweetal past goed binnen het team en is zeker een versterking. Dat geldt ook voor Jordy Darneviel, die weer op het oude nest is teruggekeerd.”

Verbeterpunt

De geboren en getogen inwoner van Sleen beseft dat de jonge selectie wel kwetsbaar is. Dat werd vorig seizoen al pijnlijk duidelijk.

,,We kunnen van de nummer 1 winnen en de week erop door het ijs zakken tegen de nummer laatst. Een verbeterpunt voor dit seizoen is dus om constanter te zijn als team, en volwassener te voetballen. Het gaat er uiteindelijk om dat je de drie punten over de streep trekt, hier horen ook slimmigheidjes bij. Met een vaste selectie - met weinig tot geen blessures - kun je hier ook gerichter op trainen.”

Gouden greep

De aanstelling van het jeugdig trainersduo Esra Philips en Wout Feijen noemt hij een gouden greep.

,,Het is een goede zet van de vereniging om hun een kans te geven. Leeftijd maakt in mijn ogen niet uit. Ze zijn allebei erg enthousiast en gedreven en zijn in staat om het team op een ander spoor te zetten. Er zit ook echt een gedachte achter de trainingen en ze werken samen naar een doel. Daarnaast zijn het twee vrienden van mij, wat het ook speciaal maakt. Het zou fantastisch zijn als we samen een promotie kunnen meemaken.”

Positie ub top-5

Marc Dekker, ook veelvuldig op de tennisbaan te vinden, legt de lat hoog. „Als ik realistisch ben moet een plek in de top-5 zeker lukken. Wellicht dat we nog een periodetitel kunnen pakken. Dit is wel afhankelijk van blessures natuurlijk. Bovendien verwelkomen we in de 4e klasse D een aantal nieuwkomers. Het is dus lastig om daar iets van te zeggen. Als alles goed valt dit seizoen, kunnen we zomaar iets moois neerzetten.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorder Courant