Coevorder clubs werken druk oefenschema af

Raptim won het oefenduel tegen Fit Boys uit Beilen met 2-4. Foto: Patrick de Groot

In de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen werden er ook afgelopen weekend weer volop oefenwedstrijden gespeeld.

Fit Boys – Raptim 2-4

Raptim speelde zaterdagmiddag een oefenduel tegen zaterdag 3e klasser Fit Boys. De ploeg van Jan Wielink zegevierde met 2-4. Bij rust leidde Raptim met 1-2. Bij de Coevordenaren namen Laurens Meppelink (2x) en Julian Ekkelenkamp (2x) de doelpunten voor hun rekening.

Protos – Dalen 3-3

Protos en Dalen hielden elkaar zondagmiddag keurig in evenwicht: 3-3. Voor Dalen scoorden Peter Arkes (2x) en Rob Vrielink. Voor Protos waren Bram van der Veen, Michel Overweg en Robin Soppe trefzeker.

Sweel – Twedo 1-1

Ook Sweel en Twedo deelden de punten. Het oefenduel tussen de beide 3e klassers eindigde op ’t Alterbarg in Zweeloo in 1-1. Het was voor Sweel de eerste wedstrijd na een maandenlange break vanwege het coronavirus. In het vrij gelijkwaardig duel werd voor rust niet gescoord. In de tweede helft kwam de formatie van Jannes de Lange op voorsprong, maar de van VIOS overgekomen Gijs Loof deed gelijk van zich spreken. Hij tekende een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker.

DSC ’65 – Raptim 2 2-1

DSC ’65 speelde op sportpark De Hoop in Dalerveen tegen Raptim 2. De ploeg van Jordy Boer won het duel met 2-1. Met twee treffers legde Yannick de Zoete voor rust de basis voor de zege.

Witteveense Boys ’87 - VIOS (O) 3-3

Het oefenduel tussen VIOS (O) en Witteveense Boys eindigde in 3-3. Voor VIOS scoorden Calvin Meijer (2x) en Jarno van Dalen. Voor de ploeg van Richard Nieborg waren Anne Jan Hoving (2x) en Bob Seele doeltreffend.

NKVV – KSC 0-2 / KSC- Rolder Boys -23 1-3

In het kader van de Regio Cup kruisten NKVV en KSC in Dalerpeel de degens. De ploeg uit Schoonoord won met 0-2 door doelpunten van Bjorn Philips en Roan Moes. Zondag werd er geoefend tegen Rolder Boys -23. Dat duel werd met 1-3 verloren. Aron Wever maakte voor KSC het doelpunt.

VCG – Nieuw Balinge 5-0

VCG won overtuigend met 5-0 van een klasse hoger spelend Nieuw Balinge. Voor de ploeg uit Geesbrug scoorden Joey Kikkert, Jan Benjamins, Dinand Post, Erwin Doorn en de van Noordscheschut overgekomen Silvan Hekker.

Verslag CSVC-Germanicus (1-5) staat elders op deze site.

Programma komend weekend

Na maanden zonder voetbal spelen de clubs uit de gemeente Coevorden komend weekeinde weer hun eerste wedstrijden ‘om het echie.’

Voor de standaardteams staan de eerste poulewedstrijden van het noordelijk districtsbekertoernooi op het programma.

Zaterdag 29 augustus

14.30 uur : CSVC – NKVV

14.00 uur: Hoogeveen – VCG

Zondag 30 augustus

14.30 uur: Germanicus – Stadskanaal

14.00 uur: WKE ’16 – Dalen

14.00 uur: Protos – Schoonebeek

14.00 uur: Raptim – Wacker

14.00 uur: Sweel – Weerdinge

14.00 uur: KSC – Sc Hoogersmilde

14.00 uur: Titan – Sleen

14.00 uur: Smilde ’94 – DSC ’65

14.00 uur: VIOS (O) – Zandpol

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorder Courant