Jacoba Velzing wint televiesiequiz ‘Thuis in Coevorden’

Foto: ZO!34

Jacoba Velzing uit Coevorden won heeft de televisiequiz ‘Thuis in Coevorden’ van ZO!34 gewonnen. Van alle deelnemers wist zij het meest over wijken en dorpen in de gemeente Coevorden.

Ruim driehonderd mensen deden mee aan de live quiz die vorige week donderdag op televisie te zien was. In totaal waren er 40 vragen over de gemeente die beantwoord moesten worden.

Velzing ontving vrijdagmiddag uit handen van Marleen Herbers van Taalpunt Coevorden en Schoonoord, de eerste prijs uitgereikt: een winkeltegoed van 100 euro voor de webwinkel Coevorden&Zo. Ook wethouder Jeroen Huizing was bij de uitreiking van de prijs aanwezig en overhandigde haar een bos bloemen.

Themaweek

De quiz vond plaats in de Week van Lezen en Schrijven. Elk jaar is er tijdens deze landelijke themaweek extra aandacht voor laaggeletterdheid. Eén op de negen inwoners van de gemeente Coevorden heeft moeite met lezen en schrijven. Een aantal quizvragen ging over laaggeletterdheid.

De ‘Thuis in Coevorden’ quiz kwam voort uit een regeling die de gemeente begin dit jaar uitschreef voor initiatieven van organisaties binnen de gemeente die bijdragen aan het terugdringen van laaggeletterdheid. Andere activiteiten die voortkwamen uit deze regeling waren onder meer het boekstartuurtje van de bibliotheken, een voorleeslunch bij De Nieuwe Veste, een vossenjacht in samenwerking met Jongerenwerk Coevorden MWC en diverse workshops.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorder Courant