KSC-routinier Roan Poelstra (26) uit Schoonoord vreest voor einde van zijn voetbalcarrière

KSC-routinier Roan Poelstra (26) uit Schoonoord moet rekening houden met een vervroegd einde van zijn voetballoopbaan.

De voetbalcarrière van Rn loopbaan staat de 26-jarige centrale verdediger van zondag vierdeklasser KSC uit Schoonoord vanwege ernstig kruisbandletsel buitenspel.

,,Dat is echt enorm balen, want ik verheugde me op het nieuwe seizoen. Ik ben een enorm liefhebber van het spelletje, maar deze blessure maakt zo goed als zeker een eind aan mijn sportieve loopbaan. En dat doet veel pijn”, zegt Poelstra.

Weinig hoop

Direct al in de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen – tegen Zwartemeerse Boys - viel Poelstra geblesseerd uit. Hij kwam ongelukkig neer bij een landing. Alles wijst er nu op dat de voorste kruisband in zijn linkerknie is afgescheurd. Hoewel de exacte diagnose door de artsen in het ziekenhuis nog vastgesteld moet worden, heeft Poelstra zelf weinig hoop dat dit positief uitpakt.

,,Ik heb twee keer eerder een kruisband in de knie afgescheurd en ik weet dus hoe het voelt. Ik ben al drie weken aangewezen op krukken en er zit nog steeds veel vocht in de knie. Dat is een veeg teken.”

Cirkel is rond

Roan Poelstra keerde vorig seizoen terug bij KSC en daarmee was de cirkel weer rond.

,,Ik was nog steeds gemotiveerd om te laten zien wat ik kon brengen, maar vooral om weer met mijn eigen vrienden te voetballen. We waren het vorig seizoen heel dichtbij een stap omhoog, maar vanwege de coronacrisis hebben we het karwei niet af kunnen maken. Daar had ik dit seizoen in ieder geval mijn zinnen op gezet, want de 3e klasse moet voor KSC haalbaar zijn.”

FC Emmen, WKE, TEVV en Nieuw-Buinen

Poelstra heeft een seizoen in de hoofdmacht van FC Emmen gespeeld, maar na twee kruisbandblessures werd de echte doorbraak als profspeler in de kiem gesmoord.

Na de periode bij FC Emmen keerde hij terug naar het amateurvoetbal. De geboren en getogen Schoonoorder koos aanvankelijk voor toenmalig topklasser WKE, maar dat werd buiten zijn schuld geen onverdeeld succes.

Vervolgens beproefde Poelstra zijn geluk bij TEVV en Nieuw-Buinen. In 2019 keerde hij terug naar KSC.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorder Courant