Korfballers SDO Schoonoord blijven ongeslagen

DOS'46 verloor kansloos tegen KZ. Foto Pixabay

In de 4e klasse A van de veldkorfbalcompetitie is SDO uit Schoonoord aan een sterke reeks bezig. De ploeg van trainer Bert Snijder is na vijf duels nog steeds zonder puntenverlies.

SDO won vorige week met 18-5 van het Friese Veenwouden en eerder werden Stadskanaal’74 en De Pein al met ruime cijfers verslagen. Komende zondag staat in Beilen het uitduel tegen Vitesse op het programma, dat is de nummer van 5 van de ranglijst.

‘We zijn coronaproof en dat willen we uiteraard graag zo houden’

Voorzitter Bert Dalmolen is content dat de competitie tot dusverre vrijwel niet geraakt wordt door het coronavirus, al gelden er wel strikte voorzorgsmaatregelen.

,,Het verloopt voorspoedig, als is de sluiting van het clubhuis in alle opzichten een domper. Bij de kleedkamers hebben we een duidelijke markering van de looproutes en er staan bij de in- en uitgangen desinfectiepunten. We zijn coronaproof en dat willen we uiteraard graag zo houden.”

Zaalcompetitie

De zaalcompetitie, die over enkele weken van start gaat, noemt de voorzitter van SDO een stuk uitdagender. ,,Vooralsnog gaat deze volgens het speelschema gewoon van start, maar we zullen ook in de zaal een heel strikt protocol moeten hanteren.”

Led-verlichting

Bij de jeugd is SDO met een B- en A-juniorenteam in competitieverband actief. Verder speelt een seniorenteam in de midweekse-competitie. Wat de hoofdmacht van SDO betreft ziet Dalmolen een trend dat veel clubs qua speeldag switchen naar de zaterdag.

,,Dat betekent voor ons dat we veelvuldig van speeldag moeten wijzigen. Onze spelers zijn op zaterdag door werkverplichtingen niet altijd beschikbaar en dat maakt het soms lastig.”

SDO kreeg deze zomer de beschikking over een nieuwe led-verlichting, zodat het in competitieverband ook ’s avonds onder prima omstandigheden kan spelen. Verder werden ook de korfbalvelden aan de Sportparklaan volledig gerenoveerd.

Stand 4e klasse A: 1. SDO (5-10), 2. WWC (5-9), 3. De Pein (5-7), 4. WIK ’34 (5-4), 5. Beilen (5-4), 6. Zunobri (5-2), 7. Veenwouden (5-2), 8. Stadskanaal ’74 (5-2).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorder Courant