Gaarlandtschool viert coronaproof sinterklaasfeest (met genoeg spektakel voor de kinderen, want waar waren de Pieten?)

De Pieten stonden op het dak. Foto: Martijn Bijzitter

Geen paarden, geen koets en geen grootse ontvangst van Sinterklaas en zijn Pieten samen met kinderen én ouders. Het ging dit jaar wegens corona anders dan anders op obs Commissaris Gaarlandtschool in Nijeveen. De kinderen hebben daar vast niets van gemerkt, die hadden het druk. Met zoeken naar de Pieten.

De coronamaatregelen zorgden ervoor dat de sinterklaascommissie dit jaar Sinterklaas op een andere manier dan gewoonlijk moest ontvangen. Er werd besloten dat de kinderen gewoon naar de klassen zouden gaan en dat Sint en zijn Pieten dan in de school zouden komen, in plaats op het schoolplein.

Waar?

De groepen 1 tot en met 4 zaten dus netjes te wachten, maar toen bleek dat de Pieten nergens te bekennen waren. Uiteindelijk vonden de kinderen die op het dak van de school en toen kon het feest beginnen.

Ook hier ging het anders dan normaal. Sinterklaas nam plaats op het toneel en alle kinderen gingen per groep bij hem op bezoek om liedjes te zingen, gedichten voor te lezen of dansjes te laten zien. Uiteraard op afstand. „Niet op schoot, niet op het toneel”, zegt directeur Johan Pekel.

Extra cadeautje

Voor de groepen 5 tot en met 8 veranderde er niet zoveel. Zij pakten vanmorgen zoals normaal de surprises uit. Ze kregen wel een extraatje cadeautje. „We gaan altijd met deze groepen naar het sinterklaastoneel in Ogterop, maar dat was er dit jaar ook niet. De ouders betalen daarvoor en we hebben daarom besloten alle kinderen een waardebon van 5 euro te geven”, vertelt de directeur.

menu