GGZ Drenthe vraagt fietsend aandacht voor mensen met psychische aandoeningen

GGZ Drenthe hield een Social Ride. Foto: Daan Prest

Met een 170 kilometer lange fietstocht door heel Drenthe haakte de GGZ Drenthe vandaag aan bij de landelijke Social Ride. Het doel: geld ophalen voor projecten die helpen om het stigma op mensen met een psychsiche aandoening te verminderen.

De Social Ride is een initiatief van de landelijke stichting Socialrun, die sinds 2012 jaarlijks een 555 kilometer lange estafetteloop op touw zet. Ook worden activiteiten georganiseerd die de acceptatie van mensen met een psychische aandoening moeten vergroten.

Social Ride in plaats van Run

Vanwege corona houdt GGZ Drenthe dit jaar een ‘virusproof’ variant van de Social Run: een Social Ride. Met acht medewerkers en cliënten wordt vandaag een 170 kilometer lange route langs alle Drentse GGZ-locaties afgelegd, waarbij de lunch op de locatie Blankenstein in Meppel werd genuttigd.

„We hebben alle collega’s en cliënten die aanwezig zijn, gevraagd om ons aan te moedigen”, vertelt behandelcoördinator Ellen Horsselenberg van GGZ Drenthe. „Het belangrijkste is dat wij ons kunnen verbinden aan waar deze stichting voor staat. Want het stigma rond mensen met een psychische aandoening maakt het voor hen vaak moeilijker om te functioneren in de maatschappij en daar vragen wij op deze manier aandacht voor.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Nieuws Meppeler Courant