Vijftien jaar lang zit Uitzendbureau Werkplan, van Anis Jadib en zijn team, al aan De Wheem in hartje Meppel, maar daar komt binnenkort verandering in. Er wordt momenteel druk gewerkt in het voormalige pand van Citroëngarage Wensink, aan de Industrieweg 13 in Meppel.

Het heeft alles te maken met de uitbreiding van bedrijven van Anis Jadib en de recente overname van garage Biemolt in de Weerdstraat. Anis Jadib begon vijftien jaar geleden bewust aan De Wheem, in een centraal gelegen pand op de eerste verdieping. Een mooie plek om te werken aan een netwerk. Het bleef al die jaren echter niet bij een uitzendbureau, er kwamen langzamerhand steeds meer bedrijven bij.

Spin in het web

Posmark was de eerste, vanuit deze tak wordt onder andere personeel geleverd voor verbouwingen en inrichting van bouwmarkten, supermarkten en winkels. „Werkplan is de spin in het web van flexibele arbeid en we kregen steeds vaker de vraag ‘hoe kunnen we ons positioneren zodat we aantrekkelijk genoeg zijn voor medewerkers?’ Daarom zijn we vanuit Rotterdam Rocket Box Media gestart, een bedrijf dat zich bezighoudt met employer branding door videomarketing. Met de verhuizing naar de Industrieweg krijgt dit bedrijf ook een Meppeler vestiging.”

Een ontmoeting met Mohammed al Balah, een goed geschoolde Syrische vluchteling met groene vingers, leidde tot de oprichting van Jarda Tuinen, daar lopen inmiddels drie man buiten.

Car and Bike

„We waren lekker aan het ondernemen en intussen zetten we een eigen garage op voor de 35 tot 40 auto’s in ons wagenpark.” Dit werd Car and Bike, waar niet alleen verkoop en onderhoud van auto’s mogelijk is, maar ook van motorfietsen. „Het begon uit de klauwen te lopen. Veel ondernemers vroegen of wij hun auto’s wilden onderhouden, het ging onverwachts heel snel”, vertelt Anis, die voor deze werkplaats een plek huurde aan de achterkant van een pand aan de Industrieweg.

Een pand aan de Wheem, een locatie aan de Industrieweg, een gehuurde loods in Nijeveen, de bedrijven waren op verschillende locaties te vinden. Niet ideaal. Dit was de situatie toen het oog van Anis Jadib op het garagepand aan de Industrieweg viel. Zo ontstond het idee alle bedrijven op een centrale plek te vestigen.

Biemolt

Daar kwam bij dat Anis een paar maanden geleden benaderd werd door Ronald Biemolt met het verzoek zijn bedrijf over te nemen. „Hij kon het werk lichamelijk niet meer doen en hij zit niet op een fijne plek.” Garage Biemolt stopt en zoon Denny Biemolt gaat mee naar Car and Bike.

Op de nieuwe locatie is er ruim plek voor deze bedrijven. „Er zit ook 3.000 vierkante meter ruimte om het gebouw, we worden ook wel gevraagd door bedrijven van buitenaf voor een plek, maar we willen het eerst zelf hier opbouwen”, zegt Anis.

Werkplan heeft als bedrijf veel last gehad van corona. „We hebben een omzetverlies van 45 procent, dat moet je zien te incasseren, dan moet je nieuwe dingen bedenken. We hebben nu een goed palet”, vindt Anis Jadib, die berekent dat hij bij de verschillende bedrijven in totaal 36 mensen aan het werk heeft.

Meppeler ondernemers

Voor het einde van het jaar is de werkplaats in het nieuwe pand aan de Industrieweg operationeel. „Ik verwacht dat in februari volgend jaar alles hier op locatie is. We zijn nu veel aan het opknappen. Dat doen we uiteraard met Meppeler ondernemers. Meppel is een stad waarin veel gebeurt op basis van gunning en vertrouwen”, besluit de ondernemer.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Zakelijk Nieuws Meppeler Courant