‘Iedere bijdrage aan de collecte helpt om nierpatiënten hun leven terug te geven'

Elke bijdrage is welkom. Pixabay

Ruim 60.000 vrijwilligers collecteren van 13 tot en met 19 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. Ook in Westerbork en omgeving gaan veel enthousiaste collectanten op pad.

Alle bijdragen helpen om het welzijn van nierpatiënten te verbeteren. En dat is hard nodig, want leven met een nierziekte beperkt je leven blijvend. Daarom zet de Nierstichting alles op alles voor onderzoek naar meer succesvolle transplantaties.

‘De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg essentieel voor het werk van de Nierstichting’, benadrukt Willy de Groote, collectecoördinator in Westerbork. ‘Iedere bijdrage aan de collecte helpt om nierpatiënten hun leven terug te geven. Wij zijn ieder jaar ontzettend blij met de inzet van onze collectanten en de steun van donateurs.’

Donaties aan de collectant zijn welkom of doneer direct via www.nierstichting.nl .

Gelukkig is persoonlijk collecteren in coronatijd nog steeds mogelijk, op een veilige manier. Door anderhalve meter afstand van elkaar te houden en contactloos betaalverkeer. Dat kan eenvoudig met de QR-code via een mobiele telefoon.

Het is ook mogelijk om te collecteren zonder aan te bellen. Dat kan door een donatieformulier door de bus te gooien. Maar toch kan het zijn dat er in sommige straten in Westerbork en omgeving geen collectant actief is en er dus niet wordt aangebeld.

Dan kunt u uw bijdrage overmaken naar rekeningnummer NL92RABO0383542510 t.n.v. Nierstichting, onder vermelding van “Westerbork”.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe