Alleen online kerkdiensten in Börk tot en met half januari (ook rond kerst)

De vlag bij de kerk: 'Houd moed heb lief' Erik van Willenswaard

Na de toespraak van premier Rutte en de aankondiging van een bijna volledige lockdown hebben de kerken in Westerbork besloten om met onmiddellijke ingang alleen maar online diensten te houden. In ieder geval tot en met zondag 17 januari. Rond de kerstdagen zijn meerdere online kerkdiensten te volgen. Komende zondag is om 15.00 uur een kerstconcert met Koorschool Drenthe.

‘Weliswaar is het nog steeds toegestaan om kerkdiensten met maximaal 30 personen te houden, maar we willen de grenzen niet opzoeken en tegelijk solidair zijn met de ondernemers, de horeca, de cultuursector en alle anderen die de deuren moeten sluiten. Dit is natuurlijk heel erg jammer. Zeker met de kerstdagen voor de deur, maar het is niet anders’, aldus ds. Melle Leffers van de Stefanuskerk.


Er wordt uitgezonden via www.kerkomroep.nl, maar ook met een livestream via het YouTubekanaal Stefanuskerk Westerbork. Dat betekent dat iedereen die dat wil de diensten kan meebeleven of terugkijken via de computer, tablet of smartphone.


In Westerbork zijn op 24 december twee online kerstnachtdiensten. De eerste is vanuit de Stefanuskerk om 19.30 uur, voorganger is ds. Melle Leffers. Aan deze dienst werkt een kleine zanggroep mee onder begeleiding van Arian en Annalinde van der Mark (orgel en zang). De tweede dienst is vanuit De Voorhof en begint om 21.30 uur. Voorganger is ds. Marcel Zijlstra.

Ook op kerstochtend 25 december zijn er twee online diensten. Om 10.00 uur begint in de Stefanuskerk de eerste dienst, voorganger is ds. Melle Leffers. Medewerking verlenen een kleine zanggroep, Arian van der Mark (orgel) en Suzan Veneman (trompet). Ook om 10.00 uur begint in De Voorhof de tweede dienst. Voorganger is ds. Wina Hordijk-van der Zwaag met medewerking van Ilse Koops op trompet.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe