BSVV houdt de punten in eigen huis

Strijd om de bal. Hugo Faber

De derby van Midden-Drenthe in de zaterdag 3D stond op het programma: BSVV tegen FIT Boys. In de eerste helft beschikte FIT Boys over een engeltje op de lat en een uitmuntende keeper, maar de doelpunten voor een sterker BSVV vielen toch. Het werd uiteindelijk een ruime overwinning voor de thuisploeg: 4-1.

De wedstrijd was nog maar amper begonnen of de bal lag voor BSVV al op de stip. Matthijs Bonnen maakte een sliding in de zestien en volgens scheidsrechter Jagt raakte hij daarbij zijn tegenstander, die slim en gewillig naar de grond ging. Keeper Niels van der West tikte de bal echter met een katachtige reflex uit de benedenhoek en zo bleef het 0-0. Even later verdween een inzet van BSVV op de paal en kroop FIT Boys dus weer door het oog van de naald. In de 16e minuut was het dan toch raak. Jordy de Groot strafte een fout achterin genadeloos af (1-0). Hoewel BSVV de bovenliggende partij was, draaide FIT Boys in de loop van deze helft de verhoudingen toch om door gewaagd één-op-één te gaan spelen. Er kwam meer druk op de BSVV-verdediging, er waren ook kansen maar geen doelpunten. Op slag van rust werd achterin bij FIT Boys weer niet opgelet en scoorde Himem Mohammed de 2-0.

Slot op deur

Na rust bleef FIT Boys één-op-één spelen en had met de rappe Thijs Oosting op de linksback een slot op de deur. Hij liep alle gaten dicht. FIT Boys wist ook nu weer kansen te creëren, maar in de afronding wilde het niet lukken. Toen Stefan Eefting er in de 62e minuut dan toch in slaagde om na een prima aanval de 2-1 te scoren, was dit het sein voor FIT Boys om er nog een tandje bij te doen. FIT Boys leek door te drukken, maar ook BSVV counterde er lustig op los. Kantelmoment was de 78e minuut toen FIT Boys andermaal achterin een fout maakte en Jordy de Groot dit cadeautje uitpakte: 3-1. Net toen FIT Boys er een slotoffensief uit wilde persen, lag de bal twee minuten weer in het net. Himem Mohammed scoorde de 4-1 en daarmee was de wedstrijd beslist. FIT Boys gaf het op en BSVV had de score ook nog hoger kunnen laten uitvallen, maar was in de afwerking niet meer scherp.

Komende zaterdag speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis tegen Klazienaveen. BSVV gaat op bezoek bij ZZVV.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe