Becoming Astrid is te bewonderen in Beiler bibliotheek

Astrid Lindgren werd vooral met Pippi Langkous bekend. Boom regionale uitgevers (archief)

In de Beiler bibliotheek is donderdag 29 oktober de film Becoming Astrid te zien. De film geeft een beeld van Astrid Lindgren, die vooral bij het grote publiek bekend werd vanwege Pippi Langkous.

Toen Astrid Lindgren heel jong was gebeurde er iets dat haar diep trof. De combinatie van zowel een wonder als rampspoed heeft haar hele leven vorm gegeven. Deze gebeurtenis veranderde haar in een van de meest inspirerende vrouwen van deze tijd die de hele wereld zou gaan beminnen. Dit is het verhaal van een toen jonge Astrid, die ondanks de verwachtingen van haar in die tijd en haar religieuze opvoeding, besloot om los te komen van de normen van de maatschappij en haar hart te volgen.

Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden. Zij staat symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken.

De film begint om 19.30 uur. De entree moet contant voldaan worden.

Aanmelding vooraf is noodzakelijk via info@bibliotheekbeilen.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe