Beilen begint de competitie met winst op Nieuw Buinen

Voetbal. Pixabay

De wedstrijd Beilen tegen Nieuw Buien begon na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis van clubicoon Dick Kalsbeek. Het publiek zag de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind trekken, maar het kwartje had ook zomaar de andere kant op kunnen vallen: 2-0.

Nieuw Buinen was in het eerste half uur de bovenliggende partij. De vrije trappen van Roy Feiken bleken een gevaarlijk wapen, waarop Remco Vos een paar keer zijn kwaliteiten liet zien. Vos was ook attent op en paar inzetten van Eddie Schoemaker, terwijl een inzet van Nick Berens rakelings naast ging en een kopbal van Robert Tieks eveneens gekeerd werd. Na een half uur kreeg Beilen de eerste kans en meteen was het raak. Uit een hoekschop toornde Ronald Smit boven iedereen uit en kopte de 1-0 tegen de touwen. Dat was amper verdiend op dat moment, maar geen Beilenaar die daar mee zat. Rick Jan de Vries verraste Vos bijna met een listig balletje, maar op de doellijn bracht Vos alsnog redding. De Combisport/Sport2000 mannen prezen zich gelukkig met deze ruststand, maar kwamen na rust beter uit de kleedkamer.

Kansrijke positie

Owen van der Werff kwam al vrij snel in kansrijke positie. In plaats van voor eigen succes te gaan wilde hij de bal afgeven en dat feest ging niet door. Even later kwam Beilen in een drie tegen twee positie, ook dit werd slecht uitgespeeld. Nieuw Buinen probeerde het wel, maar het geloof wat er in de eerste helft nog wel was ontbrak nu bij de oranjehemden. Beilen hield dan ook vrij eenvoudig stand. Halverwege de tweede helft was een goede interventie van Ronald Smit de opmaat naar de 2-0. In plaats van voor eigen succes te gaan liet hij Van der Werff het karwei afmaken, zowaar een teamprestatie van formaat. De koppies bij Nieuw Buinen gingen nu nog meer hangen en feitelijk speelde Beilen vanaf dat moment een gewonnen wedstrijd. Enkele speldenprikjes van Nieuw Buinen leverde niks meer op, terwijl Beilen nog een grote kans kreeg op de 3-0. Helaas voor Beilen ramde Sven Klaassens de bal over in plaats van in het doel.

Komende zondag wacht de uitwedstrijd in Groningen bij FC Lewenborg.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe