Beilen boekt benauwde zege op Veendam 1894

Beilen oogstte drie punten. Hugo Faber

In een troosteloze ambiance werd de wedstrijd Beilen tegen Veendam 1894 gespeeld. De wedstrijd was qua kijkspel in de eerste helft niet van een bijster hoog niveau. Uiteindelijk trokken de Combisport/Sport2000 mannen de wedstrijd over de streep, maar dat ging af en toe met hangen en wurgen.

Na lang aftasten kreeg Veendam 1894 de eerste mogelijkheid. Robin Mik schoot goed in, maar er werd goed ingegrepen door de Beiler verdediging. Ronald Smit bracht Beilen halverwege de eerste helft op 1-0. Geheel vrijstaand kon hij de prima voorzet van Alwin Hendriks koppend tot doelpunt manoeuvreren. Vijf minuten voor rust schoot Lorenzo Langeland een vrije trap rakelings over. Na een goede actie van Owen van der Werff schoot Ronald Smit net naast, al was de hoek ook wel vrij lastig. Nadat de Beiler verdediging de bal miste lag de bal ineens klaar voor Winston de Jonge. Gelukkig herstelde de verdediging dit zelf en werd het schot alsnog goed geblokt.

Alle zeilen bijzetten

Het eerste kwartier na rust was Veendam 1894 de bovenliggende partij en moest Beilen alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. Direct na rust kreeg Jeffrey Green een niet te missen kans. Vrij voor Remco Vos schoot hij onbegrijpelijk naast. Lorenzo Langeveld, Winston de Jonge, Thom Wevers en nogmaals Jeffrey Green konden het ronde projectiel niet tussen de palen krijgen. Tussendoor leverde Owen van der Werff nog wel een rollertje af, maar dat kon keeper Oldenburger van Veendam 1894 niet verontrusten.

Na een kwartier waren de verhoudingen weer redelijk in evenwicht. Alwin Hendriks liet drie mogelijkheden onbenut, al waren deze ook niet gemakkelijk. Owen van der Werff had een kwartier voor tijd de wedstrijd op slot kunnen gooien. Een prima aanval van Beilen werd net niet afgerond. Hierna was het weer de beurt aan Veendam 1894. Twee keer adequaat ingrijpen van Remco Vos voorkwam de gelijkmaker. Remco Vos zou wel kansloos zijn geweest op een inzet van Gall. Zijn bekeken inzet belandde op de lat in plaats van in het doel, terwijl hij een inzet daarna ruim voorlangs schoot. De wedstrijd krabbelde naar het einde zonder dat beide ploegen nog tot grote kansen kwamen.

Al met al een gelukkige overwinning voor Beilen waar een puntendeling mogelijk de verhoudingen beter weer hadden gegeven. Beilen kent hierdoor wel een prima start van de competitie, met zes uit drie. Veendam 1894 moet vooralsnog zijn wonden likken.

Veendam 1894 mag het donderdag tegen Rolder Boys en zondag tegen ASVB opnieuw proberen, Beilen daarentegen is zondag vrij. De uitwedstrijd tegen WKE’16 ligt er vanwege corona nu al uit. Beilen speelt 18 oktober thuis tegen ASVB.

menu