Beilen geeft licht. Wie doet mee?

Wie helpt mee om Beilen in het licht te krijgen? Pieter Oost Fotografie (archief)

In deze tijd, waarin corona voor veel mensen het leven flink op z’n kop heeft gezet, worden veel leuke en gezellige evenementen gemist. In Beilen geen Sint-intocht, kerstmarkten en ook geen Lichtjesparade dit jaar. Om toch de ouderwetse gezelligheid van de decembermaand met elkaar te delen, organiseert Beleef Beilen dit jaar ‘Beilen geeft Licht’.

Sandra Cid, secretaris van Beleef Beilen: ‘We vragen de inwoners en bedrijven van Beilen hun huis, tuin of straat feestelijk te verlichten.’ Deelnemers kunnen zich opgeven via beilengeeftlicht@beleefbeilen.nl . Beleef Beilen maakt vervolgens een wandel- en fietsroute die langs alle deelnemers gaat. Vervolgens kunnen belangstellenden ‘s avonds de route lopen of fietsen en genieten van het kleurrijke dorp Beilen.

Sandra: ‘Voor de deelnemers met de mooiste verlichte tuin, huis of straat hebben we mooie prijzen. De hoofdprijs is een tegoedbon van 250 euro, die te besteden is bij de Beiler middenstand. Een vakjury zal tussen 12 en 23 december de verlichte huizen, tuinen en straten beoordelen. Uiteraard kunnen de inwoners van Beilen ook meestemmen.’

Dat kan door tijdens de wandel- of fietstocht te noteren welk het huisadres of straat het mooist versierd en verlicht is. Dat kan doorgegeven worden aan beilengeeftlicht@beleefbeilen.nl . Op donderdag 24 december worden de winnaars bekendgemaakt.

Opgave kan tot 10 december.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe