Beilen verliest terecht van een beter Lewenborg

Voetbal. Pixabay

Beilen trof zondagmiddag in FC Lewenborg een betere tegenstander en verloor dan ook terecht: 2-0.

Het begin was flitsend voor de Beilenaren. In de tweede minuut raakte Owen van der Werff met een geplaatst schot de onderkant van de lat. FC Lewenborg deed meteen iets terug. Remco Vos moest zich strekken om een vliegend schot met de vingertoppen onschadelijk te maken. Daarna liet Beilen de bal rond gaan, terwijl de thuisploeg gevaarlijk bleef in de omschakeling.

In het eerste kwartier hadden de CombiSport/Sport2000-mannen een veldoverwicht. Dat resulteerde in drie corners waarmee de geelzwarten te weinig deden. Na een klein halfuur kwam de thuisploeg op voorsprong. Armando Kremer was genadeloos en zette FC Lewenborg op een 1-0 voorsprong.
Hierna verloor Beilen de grip op het spel. Owen van der Werff kreeg nog een goede schietkans. Zijn poging werd tot corner verwerkt door doelman Bas Runhart van Lewenborg. De rest van de eerste helft waren de gastheren baas in eigen huis.

De tweede helft werd het contrast groter tussen de intensiteit die Lewenborg tentoonspreidde en hoe Beilen zich daartegen verzette. Halfweg de tweede helft kreeg Phillip Gritter bij een duel ongelukkig de bal in zijn gezicht, hij was tijdelijk uitgeschakeld en zijn directe tegenstander zette direct Joost Gerds vrij voor het doel. Gerds liet Remco Vos kansloos en besliste min of meer de wedstrijd: 2-0.

Lewenborg liet zich terugzakken en Beilen koos voor meer opportunisme in aanvallend opzicht. Er werden een paar hele en halve kansen gecreëerd. Met wat meer precisie had er een doelpuntje ingezeten voor Beilen. Zover kwam het niet en het bleef bij 2-0.

Komende zondag speelt Beilen thuis tegen Veendam 1894.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe