Bibliotheken nemen aanvullende maatregelen in de strijd tegen corona

Biblionet kondigt extra maatregelen aan in de strijd tegen corona. Pixabay

De nieuwe landelijke coronarichtlijnen hebben ook gevolgen voor de bibliotheken van Biblionet Drenthe. Klanten blijven welkom in de bibliotheek. Wel wordt hen verzocht om, net als de medewerkers, een mondkapje te dragen. Ook geldt een maximumaantal bezoekers. Enkele kleinere vestigingen worden een afhaalpunt.

Dat geldt niet voor de vestigingen in Smilde, Beilen en Westerbork. Bezoekers wordt verzocht een mondkapje te dragen maar dit is niet verplicht. Voor elke bibliotheek geldt een maximum aantal bezoekers. Dit aantal wordt aangegeven bij de ingang.

Het blijft mogelijk gebruik te maken van de werkplekken en leestafels in de bibliotheek. Activiteiten als cursussen gaan door en vinden vooral plaats in de grotere vestigingen. De bibliotheken vragen iedereen om, in lijn met de landelijke richtlijnen, zich te registreren bij gebruik van werkplekken en leestafels of bij deelname aan een activiteit.

De educatiemedewerkers en -adviseurs voeren de komende weken geen activiteiten op scholen en de kinderopvang uit. Ook worden geen trainingen of workshops gegeven.

menu