Creatieve juf Hanneke maakt mooie sjaals

Hanneke de Wit toont een deel van haar collectie. Arjen de Wit

Sinds jaar en dag staat Hanneke de Wit-Steunenberg voor de klas op CKC de Eshorst voor groep 1 en 2, maar toen werd het maart 2020. De scholen gingen dicht en de kinderen bleven thuis. Er werden programma’s voor de kinderen gemaakt om thuis mee bezig te zijn, maar er bleef ook tijd voor Hanneke over.

Aangezien Hanneke geen stilzitter is pakte zij haar eerdere hobby op: sjaals maken. Zij kreeg de smaak te pakken. Het kwam daarom goed uit, dat haar sjaals langzamerhand bekendheid kregen en dat mensen haar begonnen te vragen of de sjaals te koop waren. Bovendien wilden sommigen graag de techniek van het maken van een sjaal leren. Nu maakt Hanneke de Wit sjaals in opdracht en voor degene die zelf een sjaal wil maken geeft ze workshops. Een workshop duurt ongeveer 3 uur.

De materialen waar ze de sjaals van maakt zijn chiffonzijde en merinowol. Merinowol komt van het merinoschaap. Hanneke: ‘Deze wol is van bijzondere kwaliteit en kriebelt niet. Dit geeft dus veel draagcomfort.’ Ook maakt deze creatieve juf sjaals van 100% wol: ‘Deze zijn heerlijk warm en kriebelen ook niet.’

Zaterdag 21 november kunnen bezoekers de sjaals van haar bekijken en/of kopen. Zij is dan vanaf 10.30 uur in boekhandel ’t Logboek, in Beilen waar ze haar grote assortiment showt. Opgave voor een workshop kan via viltenhanneke@gmail.com of zaterdag 21 november in ’t Logboek.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe