De horeca ligt stil. Dan maar karretjes poetsen bij Jumbo Mulder

Winkelkarretjes poetsen bij Jumbo Mulder. Henk en Marlous draaien hun handen er niet voor om. Hugo Faber

‘Hé, wat doen jullie nou hier?’ Veel klanten die een ontsmette boodschappenkar bij Jumbo Mulder in Beilen in ontvangst namen, keken toch wel even vreemd op toen ze de kar kregen aangereikt door Henk Berghuis en zijn dochter Marlous. Henk en Marlous , beiden uitbaters van café restaurant De Cerck zijn het, volgens hun zeggen, zat om dag in dag uit met de armen over elkaar te zitten.

Zij moeten namelijk net als vele andere ondernemers afwachten wanneer de strenge maatregelen voor de horeca eindelijk eens versoepeld worden.

Om toch wat om handen te hebben, besloten ze, zoals ze altijd gewend zijn, deze weer eens flink uit de mouwen te steken. Voorzien van ontsmette handschoentjes, spuitbussen en doekjes, overhandigde dit tweetal woensdagmiddag vervolgens de kraakschone karretjes aan de klanten van Jumbo Mulder.

Uitspraken als: ‘Waar ben je nou mee bezig’, en: ‘Wat is dit nou?’, klonken hun vaak in de oren. Uiteraard hopen zowel Henk als Marlous dat de zaken na 15 december weer wat genormaliseerd worden. Het doel? Om als vanouds natuurlijk hun hongerige en dorstige klanten te ontvangen en te omringen met gezelligheid en zorg.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe
menu