De nieuwste Biometrisch Intelligente Glazen nu ook bij Westerhof Optiek

Bertine Westerhof. Westerhof Optiek

Een uniek en kosteloos oogonderzoek ervaren of meer informatie over de voordelen van Biometrisch Intelligente Glazen van Rodenstock? Maak dan snel een afspraak bij Westerhof Optiek voor een meting tijdens de B.I.G. Vision Oogmeetdagen op 1 en 2 oktober tussen 10.00 -17.00 uur.

‘Elk oog is anders, het bestaat uit unieke kenmerken als kleur, vorm, grootte, sterkte afwijking en het gedeelte wat we niet zien, de lengte van het oog’, zegt Bertine Westerhof van Westerhof Optiek uit Beilen. `Toch worden alle brillenglazen wereldwijd geproduceerd op basis van de berekening van een 118 jaar oud standaard oogmodel. Als gevolg hiervan draagt slechts 2% van de wereldbevolking een bril die exact aansluit bij hun ogen.’ Dat kan beter, vindt Bertine. `Dankzij B.I.G. Vision™ van Rodenstock zijn wij nu in staat om brillenglazen te maken die zijn afgestemd op de biometrische data van elk individueel oog. Hierin gaan wij veel verder dan de huidige standaard binnen de optiek.’ Het resultaat: de scherpst mogelijke kijkervaring, omdat de glazen afgestemd zijn op de unieke kenmerken van uw beide ogen.

Biometrische data maken het verschil. B.I.G. staat voor: Biometric Intelligent Glasses. Bij Westerhof Optiek worden ogen met de hypernauwkeurige DNEye® Scanner van Rodenstock onderzocht en gebruiken ze de duizenden gegevenspunten om beide ogen exact in kaart te brengen. Hierbij worden persoonlijke ooggegevens gemeten, zoals onder andere de lengte van de ogen, de pupilgrootte en hun reactie op verschillende lichtomstandigheden, de dikte van het hoornvlies en de diepte van de voorste oogkamer.

Wanneer al deze gegevens worden gecombineerd, levert dit de informatie op die nodig is om glazen te produceren die exact zijn aangepast aan de behoeften van het persoonlijke zichtvermogen.

B.I.G. Vision™ biedt grote voordelen, 92 procent van de klanten ervaart een scherper zicht dan voorheen, 88 procent voelt een groter visueel comfort vergeleken met hun oude bril, 84 procent ziet beter bij schemering en 87 procent ervaart een kortere gewenningstijd.

Westerhof Optiek: 0593-522821.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe