Dik verdiend met pensioen na 51-jarig dienstverband

Halbe Hovinga werd in het zonnetje gezet op zijn laatste werkdag. Roland Doorenbosch

De laatste werkdag van Halbe Hovinga (66 jaar) bij Jumbo DC werd vrijdag een feestelijke gebeurtenis. Na 51 jaar gewerkt te hebben bij Jumbo en haar voorgangers ging Hovinga met pensioen.

Hovinga begon met werken in de logistiek op 15-jarige leeftijd. Hij hield zich altijd bezig met het verwerken van karton en folie op de afdeling retouren. De tonnen papier en folie die hij in 51 jaar verwerkte zijn ontelbaar, Halbe deed dit met passie en plezier.

Vanwege een overname van het bedrijf verhuisden Halbe en zijn gezin 28 jaar geleden van Leek naar Beilen. Tot aan zijn pensioen was Hovinga werkzaam in het distributiecentrum van Jumbo Beilen.

Jumbo maakte een bijzondere dag van deze laatste werkdag. Halbe en zijn gezin werden ’s ochtends vroeg ontvangen. Met een aantal directe collega’s en de directie van Jumbo genoot de familie Hovinga van een uitgebreid ontbijt. Overigens was dit een select gezelschap en dat had te maken met de maatregelen rondom het coronavirus. Na het uitreiken van cadeaus, met als klapstuk een mooie foto van Halbe met al zijn collega’s, ging Hovinga met verdiend pensioen.

Marc Bultje, afdelingsmanager retouren: ‘Voor Jumbo geldt dat een collega vertrekt die altijd met passie zijn werk uitvoerde en dat ook zo uitdroeg. Hij wordt gemist in alle gelederen.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe