Dit is uw kans: stop met roken met hulp van de huisartsenpraktijk

Gaat u deze uitdaging ook aan? Pixabay

Net als vorig jaar geven de verpleegkundigen van de huisartsenpraktijk Westerbork dit jaar weer een informatieavond over stoppen met roken. Hiermee steken ze in op de landelijke actie STOPTOBER, 28 dagen niet roken.

Stoppen met roken is voor veel mensen heel moeilijk. De rookverslaving neemt grote gezondheidsrisico’s met zich mee, de kans op hart- en vaatziekten , longziekten en kanker neemt aanzienlijk toe.

Ook het momenteel heersende coronavirus komt vaker voor bij rokers doordat ze sowieso gevoeliger zijn voor luchtweginfecties, een verlaagde weerstand hebben en omdat ze vaak met de handen in de buurt van het gezicht komen. De kans op een ernstiger verloop indien besmet is ook groter. Daarnaast hoesten rokers vaker, waardoor ze, indien besmet, meer gevaar voor anderen opleveren.

De informatieavond is gratis toegankelijk voor ingeschrevenen van de huisartsenpraktijk Westerbork op donderdag 24 september van 19.30 uur tot 20.30 uur. Opgave vooraf is verplicht in verband met de coronamaatregelen.

Opgave via de huisartsenpraktijk Westerbork: 0593-371580, vol = vol.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe