Een kofferbak vol cadeautjes voor de kledingbank

De overhandiging van de cadeaus. Esther Brinkman

Filip Brinkman en Mirjam Beijer van Rotary Beilen leverden maandag een kofferbak vol cadeautjes bij de kledingbank in Beilen. Ze werden onthaald door Noortje Welle, die weer veel kinderen blij kan maken met een mooi sinterklaascadeau.

Rotary Beilen viert normaal gesproken elk jaar het sinterklaasfeest. Naast het maken van een gedicht wordt er door iedereen een leuk cadeau gekocht voor een kind. Deze pakjes gaan naar de kledingbank. Dit jaar was het even anders door de coronabeperkingen. Toch heeft iedereen alsnog wat gekocht. Rotary Beilen heeft het aantal pakjes daarna nog verdubbeld waardoor een groot aantal kinderen alsnog een fijne sinterklaasavond krijgen.

De kledingbank is onderdeel van de Nederlandse voedselbanken. Hier mogen mensen die het financieel moeilijk hebben kleding uitzoeken. Daarnaast zijn er ook gebruiksvoorwerpen te vinden. Rond Sinterklaas en kerst is er een verrassend leuke hoek gecreëerd, waar alle kleding en cadeautjes uitgestald zijn. Mensen mogen hier uit kiezen. Een prachtig initiatief, gerund door vrijwilligers.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe