Een kwart eeuw Autobedrijf Kraeima en Scheper: ‘We zijn nu veel meer particulier gericht.’

Het team van Kraeima en Scheper staat graag klaar voor hun klanten. Marjan Zinger

Auto’s, dé passie van Patrick Kraeima en Harry Scheper. Een kwart eeuw geleden maakten beide heren van hun passie hun werk: Autobedrijf Kraeima en Scheper.

De jeugdvrienden begonnen 25 jaar geleden hun eigen handelsonderneming aan de Hanekampen en groeiden al snel uit hun jasje. ‘En toen kwamen we hier’, tevreden kijkt Harry Scheper eens rond in zijn kantoor aan de Romhof 14 op industrieterrein de Ossebroeken.

Terugkijkend op de laatste 25 jaar maakte het overlijden van zijn maat én compagnon Patrick Kraeima diepe indruk op Scheper en zijn partner Johanna Alingh. De wereld stond op zijn kop. In de eerste plaats voor de familie, maar ook voor zijn compagnon Harry Scheper.

En hoewel het niet altijd makkelijk was ging Scheper alleen verder, met steun van zijn Johanna die het vertrouwde gezicht op de receptie is: ‘Zij is het eerste aanspreekpunt voor de klant’, aldus Scheper, ‘en verzorgt de gehele administratie en beantwoordt de telefoontjes.’

Belangrijke stappen

Qua bedrijfsvoering zijn belangrijke stappen gemaakt. Was er in de eerste tien jaar nagenoeg alleen maar sprake van in- en verkoop van auto’s, dat veranderde in de loop van de tijd: ‘We zijn nu veel meer particulier gericht.’ Dat blijkt ook uit de moderne werkplaats waar Geert Kleine en Erwin Visser de scepter zwaaien. Beide heren beschikken over hun papieren, ook voor de APK. Sinds kort krijgen ze ondersteuning van Dennis Kraeima, die eerstejaars leerling monteur is.

Harry: ‘Dennis is Patrick’s zoon en vroeg of hij hier aan de slag mocht. Het klikte eigenlijk direct en hij is een welkome aanvulling. Het is door zijn komst iets rustiger in de werkplaats en dat is mooi meegenomen.’ Geert Kleine en Harry Scheper zijn erkend leermeester en bieden Dennis ondersteuning in en bij zijn leerproces. Erwin Visser heeft zich verdiept in de elektronica en volgde verschillende opleidingen: ‘Dat wil hij graag en dat ondersteunen wij van harte.’

Ook APK

De werkplaats is tiptop in orde qua uitrusting. Sinds een jaar of vijf mag Autobedrijf Kraeima en Scheper ook APK keuren: ‘Dat is een goede zet geweest. We hebben daar danig in geïnvesteerd om dat te mogen doen.’

Sinds verleden jaar beschikt het bedrijf ook nog eens over een mooie ruime showroom. Stonden de occasions en ex-leaseauto’s voorheen alleen buiten op het grote verkoopplein voor het bedrijf, nu is ook een select deel in de showroom te bewonderen.

Voor het onderhoud van iedere auto is de klant bij Kraeima en Scheper aan het juiste adres, maar wie op zoek is naar een leuke occasion moet zeker eens komen kijken: ‘We hebben gemiddeld zo’n 70 tot 100 auto’s staan in de prijsklasse tussen de 1000 en 15.000 euro, waarvan de meeste auto’s vallen in de prijsklasse tot tien mille,’ zo besluit Scheper.

www.ksautos.nl

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe