Eggink speelt op NK rolstoeltennis (en stopt met zijn stichting)

Marco Eggink in actie. Marco Eggink

Rolstoeltennisser Marco Eggink speelde verleden week op een geheel coronaproof NK rolstoeltennis in Amstelveen. Hij kijkt terug op een mooi toernooi, ondanks dat hij alle wedstrijden verloor.

In de kwalificaties enkelspel verloor hij na een matige start van Robin Groenewoud: 6-1 en 6-4. Uitschakeling voor het hoofdtoernooi zou het gevolg zijn, maar vanwege een afmelding mocht Eggink toch meedoen. Eggink trad volgens aan tegen trainingspartner Niels Vink, de latere kampioen Maikel Scheffers en trainingsmaat Maarten ter Hofte (6-2 en 6-2, 6-0 en 6-0 en 6-0 en 6-3).

In het dubbelspel speelde Eggink met Mitchel Graauw uit Den Haag. De eerste wedstrijd speelde het duo tegen Carlos Anker en Patrick Elzinga: 6-3 en 6-1. De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Tom Egberink en Maikel Scheffers, die samen in de wereldtop actief zijn. Het niveauverschil was duidelijk zichtbaar: 6-0 en 6-0. Voor de laatste poulewedstrijd moesten Eggink en Graauw zich afmelden vanwege een blessure bij Graauw.

De Stichting rolstoeltennis Marco, die Marco financieel steunt om op het hoogste niveau te kunnen tennissen wordt beëindigd per 1 januari 2021. Eggink kan onder andere vanwege zijn baan bij de RVO niet de uren training maken die nodig zijn om op het hoogste niveau te kunnen presteren. Wel blijft Marco tennissen en toernooien spelen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe