Expositie 'Verhalen van de huid' toont mooie, maar ook pijnlijke en moeilijke momenten

Het werk Precious bodies 120x60 cm oil on linnen 2017 Francien Krieg

Het DSG verzorgt momenteel een fraaie expositie ‘Verhalen van de huid’ in de eigen galerie in warenhuis Vanderveen, in Assen. De expositie is te bewonderen tot en met 2 januari. Albert Greving uit Beilen heeft ook een bijdrage geleverd.

Verhalen van de huid vertelt verhalen over het leven van mensen met mooie, maar ook pijnlijke en moeilijke momenten. Een naakte dame van in de 80 met doorleefde rimpels over haar hele huid, een baby met warme tinten, een meisje met een gezicht vol sproeten, vrouwen in een psychiatrische inrichting met wezenloze gezichten. Iedere huid heeft weer een ander verhaal, soms vertederend, soms vernederend, soms kwetsbaar. Maar altijd boeiend en intrigerend.

De expositie is gegroepeerd rondom het werk van Francien Krieg. Krieg laat haar bewondering zien voor ouder wordende dames, die hun ouderdom met trots dragen en zwevende babies in het zonlicht. Daarnaast is er werk van Dorien Plaat, Gerke Procee, de fotografe Robin Munnich en 9 leden van het Drents Schildersgenootschap. Onder hen Albert Greving uit Beilen, die ook met vakmanschap en een eigenzinnige benadering zijn klasse toont.

Tijdens deze expositie is er elke zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur een exposant aanwezig in de galerie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe