FIT Boys blijft zonder punten achter tegen OZC

Een moment uit de wedstrijd. Ria de Vries

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe verloor zaterdag de eerste competitiewedstrijd van OZC uit Ommen. Met name OZC voetbalde net iets makkelijker en won dan ook verdiend van FIT Boys: 0-2.

In de eerste helft was FIT Boys slordig in balbezit en liep achter de feiten aan. aan. OZC kreeg kansen maar keeper Niels van der West lag in de weg of het vizier van de OZC-aanvallers stond niet op scherp. Eénmaal scoorde spits Daniël van der West, die bij een corner achterin stond, bijna een eigen doelpunt. De bal ging via zijn been richting doel, maar werd op de lijn gered. Naarmate deze helft vorderde stond FIT Boys tactisch beter, gaf minder weg en kon af en toe ook speldenprikjes uitdelen.

Hoewel FIT Boys met goede bedoelingen begon aan de tweede helft, lag in de 47 e minuut de bal al in het FIT Boys doel. Rik Jan de Groot schoot de bal binnen de 5 meter net onder keeper Van der West door (0-1). Ondanks deze tegenvaller voetbalde FIT Boys deze helft beter. Nadat Renaldo Boom op de rand zestien de bal net niet goed aannam en zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal verdween, scoorde OZC aan de andere kant wel. In de zestien kon OZC-spits Niels Koggel iets te makkelijk draaien en schoot de bal prima in de verre kruising (64 e 0 – 2). FIT Boys ging één-op-één spelen en er ontstond druk op de OZC-verdediging. Er ontstonden 100 procent kansen. Op links werd Lars Hilberts prima diep gestuurd, hij gaf zijn tegenstander een panna en sneed naar binnen. Met een schot in de verre hoek leek hij te scoren, maar de bal ging net naast. Bij een corner scoorde Lars de Boer net niet koppend en in de laatste fase gingen enkele schoten naast of werden geblokt. Zo bleef het dus 0-2.

Zaterdag gaat FIT Boys op bezoek in Bovensmilde voor de gemeentelijke derby tegen BSVV (14.30 uur).

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe