FIT Boys pakt overwinning met passie

FIT Boys incasseerde drie punten. Ria de Vries

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe boekte zaterdag een mooie overwinning in Dedemsvaart, op SCD’83. Stefan Eefting scoorde twee keer en zorgde ervoor dat de punten mee naar Beilen ging: 1-2.

De uitgedachte tactiek werkte uitstekend. SCD’83 had wel de bal, maar te weinig creativiteit om echt kansen te creëren. De thuisploeg moest het van spelhervattingen hebben, met name corners. Bij één corner werd de bal net naast gekopt. Aan de andere kant kreeg FIT Boys ruimte om te counteren en bij rust had het zomaar op voorsprong kunnen staan. Stefan Eefting mocht alleen op de SCD’83 keeper af, kreeg de bal niet goed mee en werd teveel naar de zijkant gedreven. Hij probeerde nog wel spits Daniël van der West te bereiken, maar dat lukte niet.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. SCD’83 had de bal en FIT Boys de speldenprikjes. Enkele spelhervattingen van SCD’83 leverden nog niets op. Toen rechtsback Arjan Keizer even druk naar voren zette, was de linkerflank aan FIT Boys zijde vrij en daar profiteerde de thuisploeg van. Een prima voorzet werd knap binnen gewerkt door Erik Wencker (1-0). FIT Boys veranderde niets aan de tactiek. Arjan Keizer stuurde linkshalf Jacco van Faassen goed diep. Die speelde zijn man uit en zette voor. De hoge bal kon niet onder controle gebracht worden en Van Faassen pikte de bal op. Hij werd licht vastgehouden en ging neer. Stefan Eefting scoorde vervolgens vanaf de penaltystip de 1-1. SCD’83 raakte geïrriteerd. Dat kwam het spel van de ploeg uit Dedemsvaart niet ten goede. FIT Boys loerde op kansjes. Keeper Niels van der West nam in de 89 e minuut een doeltrap lang. De bal werd door de thuisploeg niet goed weggewerkt. Stefan Eefting profiteerde, mocht alleen op de keeper af en omspeelde die: 1-2.

Zo ging de overwinning verrassend, maar ook wel terecht naar FIT Boys.

Zaterdag 17 oktober speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis tegen Hollandscheveld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe