Fama begint competitie met volle winst

Volleybal. Pixabay

Na een goede reeks van oefenwedstrijden stond zaterdag de eerste competitiewedstrijd op het programma voor de volleybaldames van Fama. Er werd gespeeld in en tegen Annen. Fama won overtuigend met 0-4.

De Smildeger dames begonnen sterk. Mede dankzij een sterke serviceserie nam Fama een comfortabele voorsprong. Annen speelde op alle vlakken zwakker dan het team uit Smilde. Toch kreeg Fama uiteindelijk moeite met de pass, waardoor Annen zich nog enigszins terugknokte in de wedstrijd. Die opleving kwam te laat, Fama won met 22-25.

In de tweede set draaide Fama beter, met sterke combinatie-aanvallen. Toch waren er ook in deze set verschillende dipjes waarin de dames uit Smilde het af en toe toch lastig hadden. Maar de ploeg kwam geen moment echt in de problemen en won: 21-25.

Hoewel de uitslag in de derde set doet vermoeden dat Fama sterker begon te spelen, was dat niet het geval. De ploeg speelde onnauwkeurig, maakte meer onnodige fouten en had opnieuw problemen om de pass onder controle te krijgen. Annen profiteerde hier onvoldoende van waardoor Fama nog relatief eenvoudig won: 18-25.

In de vierde set stelde Fama orde op zaken. Er zat meer rust in het spel. De pass kwam goed aan bij de spelverdeelster, waardoor Fama met een sterke aanval volledig grip op de wedstrijd hield. Fama nam direct een goede voorsprong en bouwde deze gedurende de set alleen maar verder uit: 16-25.

Dankzij de 0-4 overwinning gaat Fama na één spelronde aan kop in de eerste klasse. De komende week staan twee wedstrijden op het programma. Woensdag speelt Fama in de eerste ronde voor de beker tegen Oostermoer uit Gieten. Op vrijdag is dan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Fama speelt om 19.30 uur in de Smeltehal in Smilde tegen Veracles 6 uit Groningen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe