Fama buigt voor koploper Lycurgus

Fama Smilde. Herma Boer

Het eerste damesteam van volleybalvereniging Fama in Smilde leed afgelopen weekend de eerste nederlaag. In de eigen Smelthehal was koploper Lycurgus 3 uit Groningen te sterk.

De twee teams waren in de eerste set erg aan elkaar gewaagd en gingen daardoor lange tijd gelijk. Bij Fama slopen er uiteindelijk iets meer fouten in en Lycurgus profiteerde daarvan. Fama verloor de set met 19-25.

De Smildeger dames lieten in de tweede set de kop wat hangen. Lycurgus zat beter in het spel, waar Fama verzuimde te scoren. De thuisploeg kwam op een ruime achterstand en kon deze ook niet meer goedmaken. Het werd 15-25 in het voordeel van Lycurgus.

Het team uit Groningen leek de lijn van de tweede set door te zetten in de derde. Fama kwam direct op achterstand. Maar het lukte de ploeg uit Smilde om de set om te buigen. Met een lange serviceserie werd Lycurgus onder de duim gehouden. Fama won de set met een groot verschil: 25-16.

De speelsters van Fama hoopten na de setwinst de gehele wedstrijd om te kunnen buigen en werkten hard voor de punten. Fama speelde sterk, maar ook Lycurgus speelde degelijk en maakte weinig fouten. Lange tijd gingen de ploegen gelijk op. Maar verschillende kleine fouten deden Fama aan het einde van de set de das om. De laatste set werd verloren met 19-25.

Ondank de 1-3 nederlaag draait Fama nog mee in de subtop, al geeft de stand een vertekend beeld. Door uitval van verschillende wedstrijden hebben niet alle ploegen evenveel partijen gespeeld.

Komende zaterdag staat voor de Famadames de wedstrijd tegen Flash Veendam op het programma, de huidige nummer 7 in de poule.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe