Fama grijpt net naast eindzege van toernooi Zuidlaren

Volleybal. Pixabay

De volleybalsters van Fama uit Smilde zetten afgelopen weekend een prima resultaat neer tijdens het Ritola-toernooi in Zuidlaren. De ploeg uit de eerste klasse had zich ingeschreven voor dit toernooi in de promotieklasse. De Smildeger dames hielden zich knap staande.

De eerste wedstrijd was tegen oude bekende en klassegenoot Sleen. In de eerste set waren de ploegen erg aan elkaar gewaagd. Fama won nipt. In de tweede set kwam het team uit Smilde geen moment in de problemen en won relatief eenvoudig, het werd 2-0 in sets.

Als tweede tegenstander stond SV Oerterp uit Ureterp tegenover Fama. De Friese ploeg speelt een niveau hoger en dat was duidelijk merkbaar. Fama werd eerst overdonderd door de tegenstander, haakte uiteindelijk wel aan qua niveau, maar verloor de eerste set nipt. In de tweede set waren de rollen omgekeerd. De Fama-dames hadden Oerterp volledig in de greep, vooral dankzij de sterke opslag. Fama nam een zeer ruime voorsprong en gaf de tweede set niet meer uit handen. Het werd 1-1 in sets.

De laatste wedstrijd was tegen promotieklasser Kangeroe uit Hardenberg. De eerste set was een felle strijd met veel lange rally’s. Fama kon keurig aanhaken bij het niveau van Kangeroe. Uiteindelijk bleek Fama deze set zelfs de sterkere ploeg en won nipt. In de tweede set was de ploeg uit Smilde de weg kwijt. Fama kreeg de pass niet onder controle en maakte veel fouten. Deze set werd daardoor met ruime cijfers verloren.

In de poule van vier hadden Fama en Kangeroe uiteindelijk evenveel punten. Bij het onderlinge resultaat had Kangeroe beter gescoord, daardoor was de eindzege van het toernooi voor de ploeg uit Hardenberg. De Fama-dames en coach Cor de Haan kijken terug op een prima toernooi en daarmee lijkt de ploeg klaar te zijn voor de start van de competitie over twee weken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe