Galerie del Campo houdt een pop-in

Over deze bijzondere theepotten krijgen bezoekers uitleg. Lizette Groffen

Galerie del Campo in Wijster toont bijzondere theepotten van Nirdosh Petra van Heesbeen , keramiste uit Uffelte, die zij samen met Henk Binnema, goudsmid uit Vledder, heeft ontworpen en uitgevoerd. Op 22 november houdt Galerie del Campo een pop-in (open dag). Tijdens deze pop-in lichten Nirdosh en Henk hun werk toe.

Nirdosh en Henk, twee geïnspireerde vakmensen, zijn vanaf 2019 een samenwerking aangegaan, waarbij het uitgangspunt is dat het vakmanschap van de een wordt benadrukt door het vakmanschap van de ander.

Nirdosh richt zich op keramische theepotten in gres of porselein waarbij zij zich laat inspireren door elk afzonderlijk object. Iedere theepot krijgt een unieke uitstraling door vorm, decoratie en stookwijze. Deze uitstraling inspireert Henk in het zoeken naar een hengsel uit zilver, rood of geelkoper en alpaca. Dit proces maakt dat beide kunstenaars even met de ogen en handen van de ander kijken. Het eindresultaat roept weer nieuwsgierigheid op naar nieuwe mogelijkheden.

Op 22 november is in Galerie del Campo een pop-in (open dag). Om de coronamaatregelen te waarborgen wordt gewerkt met een tijdslot. Verdere informatie hierover is te vinden op de website, www.galeriddelcampo.nl/pop-ins . Aanmelden kan per email of telefonisch.

De expositie van de theepotten is te bezichtigen tot en met 1 januari.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe