Geen Bourgondische tentdienst, maar een virtuele

Verschillende kerken uit Beilen verlenen hun medewerking. Pixabay

De gezamenlijke kerken van Beilen zenden zondag 9 augustus (10.00 uur) een digitale viering voor het dorp uit. Op dat tijdstip zou traditiegetrouw een gezamenlijke tentdienst plaatsvinden als afsluiting van Bourgondisch Beilen.

Bourgondisch Beilen kan dit jaar niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Toch willen de gezamenlijke kerken de goede gewoonte van een tentdienst voor het hele dorp niet zomaar loslaten en daarom maakten zij een alternatieve viering die voor iedereen toegankelijk is.

Aan de hand van een bijbeltekst over een tent, heeft iedere kerk uit Beilen een stukje van de zondagse kerkdienst op zich genomen. De kijker krijgt een inkijkje in de verschillende kerkgebouwen in Beilen, hoort muziek die in de verschillende kerken gemaakt wordt en proeft iets van de verschillen én overeenkomsten. Alle fragmenten zijn samengevoegd en vormen zo een complete viering.

Verschillende uitzendkanalen

Op zondag 9 augustus wordt de viering uitgezonden via verschillende uitzendkanalen, namelijk kerkomroep.nl, kerkdienstgemist.nl, de websites van de verschillende kerken en via YouTube (zoekterm 2020 tentdienst Beilen). Iedereen wordt uitgenodigd een virtueel kijkje in de kerken van Beilen te nemen en daar deze unieke en bijzondere kerkdienst mee te bevelen. Dat kan die zondag om 10.00 uur, maar natuurlijk ook later in de week.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe