Geliefden gedenken met een speciale dienst (maar wel anders dan anders)

Voor iedere overledene wordt een kaars aangestoken. Melle Leffers

In de Stefanuskerk van Westerbork worden zondag 22 november de mensen herdacht die het afgelopen kerkelijk jaar zijn gestorven. Om hen niet te vergeten worden hun namen genoemd en kaarsen aangestoken.

Door de coronamaatregelen zijn er dit jaar meerdere gedenkmomenten. Tijdens de ‘gewone’ dienst om 10.00 uur én daarnaast is er een kort gedenkmoment om 14.30 uur (met muziek, een gedicht, maar geen kerkdienst).

Iedereen die een dierbare aan de dood heeft verloren, onlangs of langer geleden, wordt uitgenodigd om bij één van beide bijeenkomsten aanwezig te zijn. Wel geldt een maximum van 30 personen.

Daarom is aanmelding vooraf beslist nodig en kunnen er maximaal twee personen per familie aanwezig zijn. Opgave kan uiterlijk vrijdag 20 november via het mailadres: stefanuskerkwesterbork@gmail.com

Tijdens de bijeenkomsten worden de namen van overledenen genoemd. Wilt u dat de naam van degene die u wilt gedenken ook wordt genoemd en er een kaars wordt aangestoken? Geef dat dan bij uw aanmelding aan. Na afloop krijgen bezoekers deze kaars mee. De leiding van beide gedenkmomenten is in handen van ds. Melle Leffers.

Voor wie liever niet één van de gedenkmomenten bezoekt, is de kerk open tussen 12.30 en 14.00 uur. Dan bestaat de gelegenheid om in alle rust zelf een kaarsje aan te steken en te gedenken. Nadrukkelijk wordt aan alle bezoekers gevraagd om de coronamaatregelen in acht te nemen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe