Gemeente helpt inwoners en bedrijven duurzamer te worden

Wethouder Erjen Derks maakt bekend wie er gewonnen heeft. Gemeente Midden-Drenthe

Wethouder Erjen Derks nam vrijdag contact op met de heer Tolman uit Tiendeveen om hem te feliciteren. Tolman won namelijk een onafhankelijk advies over de plaatsing van zonnepanelen en/of kleine windmolens.

De gemeente Midden-Drenthe helpt naast particulieren nu ook bedrijven om duurzamer te worden. Dit wordt gedaan door onafhankelijk advies te geven over de financiële en fiscale mogelijkheden aan ondernemers die zonnepanelen willen plaatsen op hun pand of kiezen voor een kleinschalig zonnepark op het land of een windmolen.

Tolman is de eerste winnaar van de drie ‘adviezen op maat’ die worden verloot onder ondernemers en aangeboden door de gemeente. De volgende winnaar wordt aan het begin van het nieuwe jaar bekend. Nog eens 85 adviezen worden, dankzij een subsidie van de gemeente en door de mogelijkheid om het fiscaal te verrekenen, aan ondernemers aangeboden tegen een sterk gereduceerd tarief van ongeveer € 100,-.

Meer weten? Op de site van de gemeente www.middendrenthe.nl/duurzaamheid is alle informatie over het onafhankelijk advies te vinden. Daarnaast kunnen ondernemers zich ook via de website aanmelden voor een vrijblijvend gesprek.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe