Gezelligheid troef op de Terrassenmiddag met een drankje en leuke muziek

Een gezellig terras bij Meursinge. Marcel Jurrian de Jong

Het Terrassenfestival komende zondag 20 september vervangt het welbekende Keienfestival dat dit jaar niet doorging. Het betreft een leuk middagje uit op verschillende terrassen in Westerbork, waar bezoekers vanaf 13.00 uur kunnen genieten van livemuziek van Sunburst, Boes en Boels en JD & Bravo.

Het festival begint om 13.00 uur en eindigt om 18.00 uur.

Er wordt gewerkt met een tijdschema. Van 13.15 tot 14.00 uur: Wapen van Westerbork (JD & Bravo) / De Ar (Boes en Boels). Van 14.15 tot 15.00 uur: Iers restaurant de Turfsteker (Boes en Boels) / Diggels (Sunburst). Van 15.15 tot 16.00 uur: Bert’s Snackcorner (JD & Bravo) / Wapen van Westerbork (Sunburst). Van 16.15 tot 17.00 uur: De Ar (JD & Bravo) / Diggels (Boes en Boels). Van 17.15 tot 18.00 uur: Iers restaurant de Turfsteker (Sunburst).

Reserveren voor een plekje op het terras kan bij de desbetreffende horecagelegenheid en wordt aangeraden. Toegang tot het festival is gratis. Bij ‘t Aole Gemientehoes staat vanaf 13.00 uur een kleine markt klaar met verschillende kraampjes en versnaperingen. Ook aan de kinderen is gedacht, voor hen is een draaimolen.

Er is weer een gevarieerd aanbod aan muziek. De akoestische muziekgroep Sunburst speelt onder andere country, sixties muziek, Ierse songs, Franse Musettes en reggae. Boes en Boels, bestaande uit Harmen Boels en Lusanne Boes, speelt unplugged de meest bekende covers uit de top1000 in een eigen jasje. JD & Bravo, bestaande uit Erik Koerts en Jolien Dijkstra, speelt alle greatest hits van toen en nu.

De organisatie vraagt bezoekers rekening te houden met de door de overheid gestelde Covid-19 maatregelen: houd 1,5 meter afstand van elkaar, houd je aan de regels van de betrokken horecagelegenheden en blijf thuis bij klachten zoals grieperigheid, hoesten, niezen, zere keel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe