Gratis boek voor bibliotheekbezoeker tijdens Nederland Leest

Boek. Pixabay

De campagne Nederland Leest loopt van 1 tot en met 30 november in alle bibliotheken. Met dit keer aandacht voor ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’ met het geschenkboek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer. Deze bundel geven de bibliotheken tijdens Nederland Leest cadeau aan alle bezoekers (zolang de voorraad strekt).

Mensen kunnen ook op zoek naar hun eigen geschiedenis met Delpher, de grootste online krantenbank van Nederland.

In november kan iedereen met elkaar in gesprek over één boek. Dit jaar is dat de moderne klassieker Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer. Hierin wordt op fascinerende wijze een twintigste-eeuwse familiegeschiedenis ontvouwd. In dit boek vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie. Deze uitgave heeft een exclusief nieuw nawoord met een update over hoe het nu met de familie gaat. Zowel leden als niet-leden krijgen tijdens Nederland Leest het boek cadeau. En voor leden is Het zwijgen van Maria Zachea ook als e-book en luisterboek beschikbaar.

Voor de jonge lezer is er een speciale heruitgave van Dwars door de storm van Martine Letterie en Karlijn Stoffels. Dit boek wordt op een deel van de basisscholen uitgereikt.

Familiegeschiedenis

Wie het leuk vindt, kan ook in zijn eigen geschiedenis duiken met behulp van de bibliotheek: de geschiedenis van hun eigen familie of van de stad of streek waarin ze wonen. Met behulp van Delpher kunnen geïnteresseerden zoeken in een gigantisch krantenarchief met ruim 13 miljoen krantenpagina’s. De persoonlijke geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, maar als je goed leest en je verdiept in het verleden, is er altijd een groot verhaal te vinden.

Ook lezersplatform en partner Hebban biedt tijdens Nederland Leest lezers inspiratie met mooie boeken en verhalen.

Meer over Nederland Leest is te vinden op bibliothekendrenthe.nl/nederlandleest.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe