HHCombi bekert verder na winst in Witteveen

Een sportief gevecht om de bal. Roel Seele

De Pomperformatie is door in de beker. HHCombi schreef geschiedenis door zondagmiddag te winnen van Witteveense Boys’87: 0-4. Deze uitslag doet vermoeden dat de gasten heer en meester op het veld waren. De thuisploeg bood met name in de eerste helft echter uitstekend partij.

Beide ploegen kennen elkaar goed. HHCombi heeft de selectie kunnen verjongen met een aantal A junioren. Uitstekende voetballers, die door trainer Abel Darwinkel voor een groot deel zijn ingepast in het eerste elftal.

Witteveen was goede gastheer op het mooie sportpark De Roskamp. Beide ploegen keken in de eerste helft de kat uit de boom. Witteveense Boys’87 was de ploeg met de meeste druk naar voren, maar tot echte grote kansen kwam het niet. Na een half uur namen de gasten het initiatief een beetje over. Vlak voor rust viel de bevrijdende treffer. Dion Oostenbrink kreeg de bal voor zijn voeten, keek goed en schoot van afstand de bal in de uiterste hoek, net buiten bereik van Nick Woering: 0-1.

Na rust twee gemotiveerde ploegen. Witteveen probeerde de aansluitende treffer te maken, maar die viel al snel aan de andere kant. In de 52 e minuut onderschepte Jan Jonker de bal en Brian de Jong was vervolgens uitermate beheerst in de afronding: 0-2. Witteveen liet vanaf dat moment het hoofd een beetje hangen. HHCombi kon vervolgens rustig bouwen naar een grotere voorsprong. Bjorn Zinger vond vanaf de rechterkant met een schitterende pass De Jong, die wederom het net vond: 0-3. Drie minuten voor tijd was het feestje compleet toen ook nog Mark Pomper een doelpunt meepikte: 0-4.

Komende zondag spelen beide ploegen een uitwedstrijd, de eerste in de nieuwe competitie. HHCombi speelt uit tegen DVSV in Darp. Witteveense Boys’87 speelt tegen Weiteveense Boys. Beide wedstrijden beginnen om 14.00 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe