HHCombi incasseert eerste nederlaag van het seizoen

De selectie van HHCombi. Henriëtte de Jong

Onder leiding van trainer Aaldert Hendriks trok Diever/Wapse zondagmiddag een overwinning over de streep. Koploper in 5A HHCombi was niet scherp genoeg en verloor: 1-3.

Het was allemaal ‘net niet’ bij de thuisploeg. Kansen genoeg trouwens voor de ploeg van trainer Abel Darwinkel, maar hij zag dat zijn spelers een slechte dag hadden.

De gasten kwamen wat gelukkig op voorsprong. Aloïs Oostenbrink kreeg een stuiterbal tegen zijn hand in het strafschopgebied. De penalty werd onberispelijk ingeschoten door Jarno Schoenmaker. HHCombi had de meeste druk naar voren, maar Diever/Wapse bleef redelijk makkelijk overeind. Toch kwam de thuisploeg nog voor rust langszij. Tom Hidding gaf een strakke pass op Mark Pomper, die de 1-1 op zijn slof had.

Afronding niet goed

Na rust hetzelfde beeld. Diever/Wapse liet HHCombi komen. Het baltempo bij HHCombi was niet hoog genoeg, de inpassing was te vaak niet op maat en menig keer was de afronding niet afdoende. Bram Udding had de 1-2 op zijn slof, maar schoot naast. Dat deed ook Mark Pomper, de keeper stond in de weg bij een vrije trap van Mark Pomper en Dion Oostenbrink zorgde ook niet voor de 2-1. Kortom, in deze fase had HHCombi scherper moeten zijn en dat was Diever/Wapse wel. Een snelle aanval over de rechterflank werd afgerond met een schitterend schot van Robin Drosten: 1-2. HHCombi moest nog meer komen, waardoor bewust achterin risico’s genomen werden. Na een snelle break van Lars Hendriks, die heel wat kilometers aflegde, had Jan Jonker de kans op de gelijkmaker, maar de keeper was hem te slim af. Lars Hendriks rondde een aanval af met een schot, Jonker mocht in tweede instantie inschieten maar ook dat wilde niet lukken. Dezelfde Jonker rukte op richting achterlijn, trok de bal niet voor het doel en ging voor eigen succes. De keeper lag vervolgens in de weg. Geralt Oostenbrink had een schietkans, maar maaide half over de bal. Hendriks omspeelde twee tegenspelers, maar de laatste voorzet was net niet op maat. Jonker kreeg nog een vrije schietkans, maar wederom voorkwam de keeper een doelpunt. De laatste schietkans was voor Aloïs Oostenbrink, maar tot frustratie van alles en iedereen van HHCombi belandde de bal in de handen van de keeper. Dat in de laatste minuut van de wedstrijd via een snelle uitbraak Jeffrey Middenveld de 1-3 binnentikte was goed voor de statistieken: 1-3.

Hiermee is de eerste nederlaag van het seizoen voor HHCombi een feit. Komende zondag is HHCombi vrij.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe