HHCombi speelt lastige wedstrijd tegen IJhorst

De selectie van HHCombi. Henriëtte de Jong

IJhorst tegen HHCombi werd zondagmiddag een sfeerloze wedstrijd. Niet alleen omdat er geen publiek aanwezig mocht zijn, ook qua spel. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk trok HHCombi aan het langste eind (1-2) en hiermee kreeg de thuisploeg te weinig.

Al vroeg in de wedstrijd liep de Pomperformatie achter de feiten aan. Te makkelijk mocht IJhorst richting doel van keeper Allard Slofstra opstomen en voordat deze kon knipogen rondde Winne Meijer deze prachtige aanval af: 1-0. HHCombi was in deze fase slordig en teveel balverlies zorgde ervoor dat IJhorst mocht denken dat er wat te halen viel. Na een schietkans van IJhorst die naast ging scoorde Jan Jonker in de 19 e minuut de gelijkmaker. Links in het strafschopgebied zette hij zijn voet tegen de bal, dat deed ook zijn tegenstander en daardoor kreeg de bal effect. Het ronde kleinood belandde achter de keeper in het net: 1-1. In de 26 e minuut kreeg dezelfde Jonker wederom een kans, zijn vrije trap belandde in de handen van de keeper. Op slag van rust was keeper Allard Slofstra belangrijk voor zijn ploeg. Met een katachtige redding voorkwam hij dat IJhorst de voorsprong pakte.

Na rust had HHCombi een vliegende start. De bal belandde bij Mark Pomper en die was belangrijk door de bevrijdende 1-2 te scoren. De thuisploeg probeerde de gelijkmaker te forceren, maar Slofstra lag in de weg. Eerst met een uitgestrekt been, vervolgens met een klemvaste redding en daarna nog een keer met de vingertoppen door de bal over de lat te drukken. Kortom, de beste man van het veld bij HHCombi was Slofstra.

In de laatste wedstrijden liet HHCombi zien dat het goed kan combineren, zondagmiddag tegen IJhorst werd veelal de lange bal gehanteerd. Een inzet van Geralt Oostenbrink had te weinig kracht om de keeper bang te maken en datzelfde gold voor een schot van Mark Pomper. Een inzet van Pomper werd door het been van de keeper gekeerd en een vrije trap van IJhorst ging ver naast. Een vrije trap van IJhorst werd door Slofstra over het doel getikt en een schot van IJhorst ging twee meter naast. Pomper was niet succesvol met een vrije trap en de laatste kans was voor IJhorst toen een kopbal na een corner rakelings naast het doel ging.

HHCombi was dan ook terecht blij met de drie punten. Komende zondag speelt het in Hooghalen zonder publiek tegen Diever Wapse.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe