HHCombi zet Wapserveen ruim opzij

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een teamfoto met sponsor Erik Pomper gemaakt. Henriëtte de Jong

Wapserveen was zondag te gast bij de Pomperboys van trainer Abel Darwinkel. Ongeveer een half uur bood Wapserveen redelijk partij, maar daarna liet HHCombi een prima wedstrijd zien: 8-0.

Mark Pomper speelde een uitstekende wedstrijd en liet zich al in de tweede minuut zien. Zijn inzet werd door de paal gekeerd. Daarna was de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar de openingsgoal, maar was af en toe achterin ook wat kwetsbaar. Tot echte grote kansen kwam het echter niet voor Wapserveen, terwijl aan de andere kant de voorwaartsen van HHCombi zich nadrukkelijk lieten zien.

Mark Pomper werd in de zesde minuut midden voor het doel aangespeeld en nam de bal in één keer op de slof: 1-0. Vervolgens een fase waarin HHCombi nadrukkelijk op zoek was naar de 2-0, terwijl Wapserveen zich ook liet gelden. In de 29e minuut maakte Geralt Oostenbrink aan alle speculaties een einde en tekende de 2-0 aan. Vier minuten later trok Pomper naar de achterlijn en legde de bal panklaar op Geralt Oostenbrink: 3-0. Nog voor rust werd het 4-0. Bram Udding trok op rechts de bal voor op Pomper, die ook weer trefzeker was: 4-0.

Na rust een Wapserveen dat bleef voetballen, maar HHCombi was veel beter. Het enige wat de thuisploeg te verwijten viel was dat het niet meer doelpunten maakte. In de 52e minuut was Geralt Oostenbrink weer dichtbij, na een uitstekende aanval over meerdere schijven. Oostenbrink tikte de bal naast het doel. Een minuut later passeerde Mark Pomper de keeper, maar zijn inzet werd door een Wapserveen speler gekeerd. De daarop volgende corner werd door Dion Oostenbrink genomen en prachtig door Mark Pomper ingekopt: 5-0. Pomper was de man in vorm, vanuit liggende positie schoof hij in de 61 e minuut de bal wederom achter de keeper in het net: 6-0. Geralt Oostenbrink deed niet voor Pomper onder en scoorde de 7-0. Na een voorzet van Dion Oostenbrink kwam Brian de Jong in scoringspositie, maar zijn vizier stond niet op scherp. Het slotakkoord kwam van Mark Pomper, na een voorzet van De Jong bracht hij de eindstand op 8-0.

Komende zondag speelt HHCombi uit bij IJhorst (14.00 uur).

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe