Handbaldames Smash zetten Flash Veendam overtuigend opzij

Handbal. Pixabay

Smash Beilen DS1 komt dit jaar wederom uit in de promotieklasse. Smash won vrijdagavond overtuigend de eerste competitiewedstrijd met 4-0 van Flash Veendam DS2.

In de eerste set pakte Smash een kleine voorsprong op Flash, uiteindelijk gaf Smash iets teveel ruimte en in de eindfase ging het gelijk op. Smash nam met tactische ballen en een strakke service de set in eigen hand en won: 30-28.

In de eerste set was het in de eindfase hard werken voor de Beiler dames. In de tweede set daarentegen liep Smash Beilen ver uit en pakte een ruime voorsprong van zes punten. De pass ging steeds beter lopen en de aanval werd uitstekend afgemaakt. Met twee knappe service series van de Beiler dames won Smash ook deze set: 25-14.

De derde set werd nipt gewonnen. Aan beide kanten lag een sterke service druk. Smash ging steeds beter en sterker verdedigen. Smash liet afwisselende aanvallende acties zien en na hard vechten in de eindfase wonnen de Beiler dames ook deze set: 25-23.

Smash was gebrand om 5 punten te pakken en dit was ook duidelijk te zien in de laatste set. Er werd sterk geserveerd, verdedigd en er werd optimaal gebruik gemaakt van alle aanspeelpunten. Tactische korte ballen van de spelverdeler leverde eveneens vele punten op en de ploeg incasseerde de volle buit aan punten.

Komende zaterdag speelt Smash DS1 uit tegen Flash Nieuwsleusen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe