Hoe wordt brood gebakken? Bakker Jan Pepping geeft antwoord

Lisa mocht het brood van bakker Jan Pepping in ontvangst nemen.

Het is Dutch Food Week, of ook wel de Week van Het Nederlandse Voedsel genoemd. Deze week staat in het teken van de vraag ‘waar komt ons eten vandaan?’ Aansluitend op dat thema klopte Dubbel Drents Bakker Jan Pepping dinsdag aan bij zijn buren: de kinderen van de Kabouterhoeve in Westerbork.

De Kabouterhoeve was een van de meer dan 50 kinderdagverblijven in Drenthe, waarvan de kinderen voor zichzelf een bourgondische lunch zouden maken.

‘s Morgens was er op de Kabouterhoeve al een pakket bezorgd door IVN (project Jong Leren Eten) met allerlei verse ingrediënten. De kinderen vertelden de bakker dan ook vol enthousiasme dat ze op het punt stonden om groentesoep en kruidenboter te gaan maken. Bakker Jan bracht daarvoor alvast het Dubbel Drents Brood.

Hij vertelde daarbij dat de granen van de boeren uit de buurt komen en dat zij dit graan naar een molen dichtbij brengen. De molenaar maalt het graan en brengt dat op zijn beurt het meel naar de bakker. En daarvan bakt buurman Jan de lekkerste broden. Hij nam een groot Dubbel Drents Volkoren mee waarvan de kinderen, voordat ze aan de slag gingen met de soep en roomboter, alvast dikke plakken sneden. Natuurlijk moest het ook direct worden geproefd. En gelukkig voor Jan, werd het brood goed gekeurd.

Alle 51 kinderopvangcentra, die zich aansloten bij het project Jong Leren Eten Drenthe, ontvingen brood van Dubbel Drents bakkers. Dit is een groep bakkers die in samenwerking met lokale boeren en molenaar mooie broden bakken en daarbij sluiten ze aan bij het seizoen. Zo bedachten ze deze herfst het Drentse Appeltjesbrood. Ook dit brood gaan de kinderen proeven als onderdeel van de bourgondische lunch.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe