Inventarisatie van problemen in de culturele sector

Zijn er problemen? Pixabay

Harma van der Roest (D66) maakte zich woensdag hard voor de culturele sector. Zij vroeg zich af waarom de culturele sector niet dezelfde behandeling krijgt als de sport.

De gemeente Midden-Drenthe besloot om de huur (sporthallen, gymzalen, zwembaden en sportvelden) kwijt te schelden voor sportverenigingen. De gemeente wil hen hiermee enigszins financieel tegemoet komen omdat sportclubs het zwaar hebben. Echter, ook de culturele sector heeft het zwaar en dus, aldus Van der Roest, ‘gelijke monniken gelijke kappen’: ‘Ik zou graag willen dat ook deze sector actief benaderd wordt. Wat zijn de problemen, waar lopen ze tegenaan?’

Wethouder Dennis Bouwman: ‘Ik wil benadrukken dat we ook de culturele instanties een warm hart toedragen.’ Bouwman vertelde dat in het voorjaar een brief richting deze sector is gegaan om te investeren welke problemen er waren. Vooral musea reageerden destijds. ‘We gaan nu opnieuw een ronde doen om zo maatwerk te kunnen regelen.’ Om grote onderlinge verschillen te voorkomen gaat Bouwman wel de omliggende gemeenten benaderen om te kijken wat daar gedaan wordt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe