Jeu-de-boulesbaan is bijna klaar voor gebruik

V.l.n.r.: Jeanet Wagenaar, Aly de Vries, Margreet en Rik Martena, Elias Wallis willen graag de jeu-de-boulesbaan gebruiken. Foka van der Spoel

In de tweede week van november is begonnen met de aanleg van een jeu-de-boulesbaan aan de Sportlaan. De baan is nagenoeg klaar, er moet alleen nog een toplaag op. De eerste enthousiastelingen kunnen bijna niet wachten tot het zover is. De baan grenst aan het terrein van de tennisclub.

De locatie is dus vrij toegankelijk vanaf de weg en het parkeren van fietsen of auto’s kan op het terrein van de tennisvereniging.

De aanleg van deze baan is een onderdeel van het door de seniorenplus werkgroep opgezette project ‘Blijf niet toekijken maar doe mee’. Jeu de boules is een gezonde manier om in beweging te blijven en ook belangrijk: het behouden van sociale contacten.

Iedereen kan meedoen: oud tennissers, hun partners, omwonenden van het tennispark maar ook en andere belangstellenden. De locatie is een ontmoetingsplek voor ouderen en er kan eventueel gebruik gemaakt worden van de kantine van tennisclub Smalhorst.

De officiële opening is gepland op woensdag 14 april. Tijdens die dag die helemaal in het teken staat van gezellig, sportief en gezond bewegen voor senioren, wordt samen met het Nationaal Ouderenfonds en de KNLTB het zogenaamd OldStars tennis geïntroduceerd. Met OldStars tennis wordt een aangepaste spelvorm aangeboden voor tennis op latere leeftijd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe