Jeugd is aan zet: win een prijs door in beweging te komen

Milan toont het trucje aan Niels en Johan. Hugo Faber

Veel kan er niet in coronatijd. Wat veelal wel kan zijn activiteiten die online plaatsvinden. Football Skills Drenthe, CJG Midden-Drenthe, Welzijn Midden-Drenthe en de gemeente hebben de handen ineen geslagen: ‘We willen in beweging blijven met de jeugd,’ aldus Niels Maagd. De eerste uitdaging staat inmiddels online.

De jeugd kan in de kerstvakantie bij elke challenge van Jeugd aan Zet een prijs winnen. Maagd heeft verschillende bezoekjes gebracht bij ondernemers in de gehele gemeente. Elke ondernemer ziet het belang van bewegende activiteiten voor de jeugd in en stelt een prijs voor dat doel beschikbaar. Echter, daar moet de jeugd wel wat voor doen.

Milan Jelsma laat bij elke ondernemer een trucje met de bal zien. De bedoeling is dat de jeugd dat trucje gaat oefenen. Als de oefening onder de knie is moet daar een filmpje van gemaakt worden en deze samen met het antwoord op een quizvraag van de ondernemer opgestuurd.

De eerste ondernemer was Johan Götz van Combi Sport, hij vroeg hoeveel voetbalverenigingen er in de gemeente Midden-Drenthe zijn. Hij stelt een waardebon van 50 euro beschikbaar als prijs.

Het volgende filmpje met een nieuwe challenge verschijnt komende zondag om 12.00 uur online.

De link met het trucje staat hieronder, het filmpje kan opgestuurd worden naar 06 24503316.

https://www.youtube.com/watch?v=UdXqaDcvjMI&feature=share&fbclid=IwAR10_B--gfz8bWp_WbFsLGgeFw5H4YF4DDbFGLR42mMkVNTrcymzZGku75U

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe