Jeugd laat kinderboeken zwerven op Nationale Kinderzwerfboekdag

In de vier minibiebs in Beilen kunnen kinderen kinderboeken laten zwerven. Eva Drenth

Het Nationale Kinderzwerfboekdag is op woensdag 30 september. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Ook de 4 minibiebs in Beilen doen mee.

De organisatie roept kinderen op om op 30 september gelezen kinderboeken te brengen. Het boek krijgt een zwerfsticker opgeplakt en kan vervolgens beginnen aan een spannend zwerfavontuur.

De Kinderboekenweek start op 30 september. Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom roept KinderzwerfboekStation kinderen op om op 30 september gelezen kinderboeken te brengen bij de minibiebs in Beilen. Natuurlijk kunnen zij dan zelf een ander leuk boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen.

Wat is een KinderzwerfboekStation?

In de Lijsterlaan 12, ’t Spiek 4, de Stroom 24 en Speenkruid 66 (deze bieb staat achter het huis) staat een KinderzwerfboekStation. Kinderen halen hier een boek om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Een zwerfboek kan men ook tegenkomen in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk in een KinderzwerfboekStation. Hier zijn ook de speciale zwerfstickers beschikbaar. Deze sticker kan op de boeken die men wil laten zwerven.

De Minibiebs in Beilen zijn te volgen op facebook. De meeste biebs hebben ook boeken voor volwassenen.

Voor meer informatie en de adressen van KinderzwerfboekStations: www.kinderzwerfboek.nl

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe