Kindcentrum Drijber is blij met nieuwe speeltoestellen

De leerlingen zijn blij met de nieuwe speeltoestellen. Pieter de Roest

Leerlingen van Kindcentrum Drijber zijn blij verrast. Toen ze na de herfstvakantie weer op school kwamen stonden er allemaal nieuwe speeltoestellen op het plein achter het gebouw. Op last van de gemeente Midden-Drenthe zijn de oude toestellen vervangen.

De firma Henry Vos uit Westerbork heeft het werk uitgevoerd. Onder alle toestellen zijn rubberen tegels aangebracht voor de valbescherming.

De oude toestellen op het terrein waren versleten. Daar was de afgelopen jaren ook zeer intensief op gespeeld. De gemeente heeft het beheer over de speelplaats en kwam met voorstellen voor vervanging. In overleg met de teamleden en de leerlingenraad werd een keuze gemaakt voor nieuwe toestellen.

Zo kwam er een speelhuisje met klim- en klautermogelijkheden voor de peuters, duikelstangen met drie hoogtes, een mandschommel en een groot speelobject met twee klimtorens en veel klim en klautermogelijkheden. Op deze manier komen er veel verschillende bewegingsvormen aan bod. Dit is een prachtige aanvulling op de zandbak, de tafeltennistafel, het voetbalveld en het beweegcourt. De kinderen waren niet te houden om de nieuwe toestellen te verkennen en uit te proberen.

Gelukkig kon het werk in de herfstvakantie uitgevoerd worden. Onder de toestellen liggen vrolijke rode en groene rubberen tegels als bescherming tegen het vallen.

Directeur Pieter de Roest: ‘Menig school of kindcentrum zal jaloers zijn op dit prachtige ruime terrein met zoveel spelmogelijkheden. Kindcentrum Drijber kan weer jaren vooruit. ‘

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe