Kinderen en hun ouderen genieten zorgeloos van veel activiteiten in kader van Oktober Kindermaand

Kinderen lezen in het Herinneringscentrum een kaart die een zeker Hennie, vlak voor transport naar Auschwitz, aan haar verwanten schreef. Jan Bouwman

In Midden-Drenthe doen dit jaar zes organisaties mee aan Oktober Kindermaand 2020, waaronder De Muzentuin, Jan Kruismuseum en Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Alle deelnemende instellingen houden zich aan de richtlijnen van het RIVM.

Kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud én hun ouders kunnen gratis en zorgeloos deelnemen aan alle evenementen. Op www.kindermaand.nl is het hele programma te vinden.

In De Muzentuin in Beilen kunnen kinderen in oktober kennis maken met allerlei muziekinstrumenten en in het Jan Kruismuseum in Orvelte worden kinderen uitgedaagd hun eigen kunstwerk te maken. In het Museum van Papierknipkunst leren kinderen dat je met papier en een schaar een mooi kunstwerk van papier kunt maken.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork heeft elke zaterdag en zondag in oktober speciale activiteiten voor kinderen en hun ouders. Zo zijn er kinderrondleidingen, een gezinsroute en er is een workshop foto’s maken.

Ook bibliotheken

De bibliotheken in Beilen en Smilde doen dit jaar ook mee. Op 3 oktober vindt in Bibliotheek Beilen een Kindercollege plaats door kinderboekenschrijfster Martine Letterie. Zij vertelt de kinderen over de Tweede Wereldoorlog aan de hand van haar boeken Kinderen met een ster en Verboden te vliegen . In Bibliotheek Smilde kunnen de kinderen op 10 oktober mee doen aan verschillende creatieve activiteiten.

Al bijna 20 jaar is de maand oktober de Kindermaand in Drenthe. Organisaties en kunstenaars organiseren verrassende activiteiten op binnen- en buitenlocaties met het doel kinderen te laten ervaren hoe leuk kunst en spannend erfgoed in de provincie zijn. Het project wordt gefinancierd door de provincie Drenthe en onder de aandacht gebracht door RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden.

Met aanpassingen en de nodige maatregelen vanwege het coronavirus, organiseren 95 instellingen in Drenthe deze maand ruim 270 activiteiten voor kinderen en hun ouders. Elk weekend staan er theater, muziek en kinderrondleidingen op het programma en kunnen kinderen deelnemen aan gratis toegankelijke creatieve activiteiten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe