Koos Storm wint Match Play Golftoernooi op de Orveltermarke

WTC voorzitter Hans Epping deelt de prijzen uit. Jannes Bos

Koos Storm won zaterdag nipt het clubkampioenschap Match Play op de Pitch&Putt Golfbaan bij Landal Greenpark de Orveltermarke. Het deelnemersveld bestond uit 15 vrouwen en mannen van Pitch&Putt Orvelte. Publiek in de baan was niet toegestaan vanwege de coronamaatregelen.

Er werd in vier poules gestreden. Dat leverde na de voorrondes een finale en een semifinale poule op. Uiteindelijk vochten Dina Nijwening en Koos Storm om het begeerde wisselbord, dat in 2014 voor het eerst werd uitgereikt. Nijwening nam in de finale over 6 holes een 2-up voorsprong, waardoor het een gelopen koers leek. De ervaren Storm rechtte zijn rug en kwam sterk terug. Het onderlinge treffen werd met een nipte voorsprong van 1-up door Storm gewonnen. De naam van Storm wordt overigens voor de tweede keer in het bord gegraveerd. Hij won ook in 2016.

In de troostfinale tussen Trijn Eggens en Jaap Wouda was het eveneens spannend. Ook daar werd volop gestreden, hetgeen Eggens nipt won en de derde beker pakte.

Dat leverde dus een mooi podium op met op de hoogste trede Koos Storm, gevolgd door Dina Nijwening en Trijn Eggens. De organisatie van het kampioenschap was in handen van Hans en Teuni Epping.

Bij Pitch&Putt Golf Orvelte is de baan elke dag open, ook in de winter. Bij de WTC (Hans Epping, Mark de Rouw) of andere leden kan informatie over de club worden verkregen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe